Prajitura umeda cu iaurt si capsuni

Cred ca nu mai are rost sa va spun ca mie imi plac prajiturile umede, nu? :))

Am tinut deja discursul asta cand am postat aceasta negresa umeda (brownie cu piersici, asa i-am dat titlul). Astazi nu o sa va mai insir motivele pentru care prefer prajiturile umede, va spun doar ca, pornind de la reteta altei prajiturii umede, cea cu mere, m-am gandit sa extind „arealul”, sa o adaptez si sa o fac cu alte fructe.

Asadar, aceasta prajitura poate fi facuta cu orice fructe doriti: zmeura, fructe de padure, caise, cirese, visine, piersici etc.

Dupa cum observati, se face foarte simplu. Daca aveti un tel sau un mixer, un bol si o tava de copt, reteta e ca si facuta.

Mai jos va las un video cu procedeul, reteta scrisa detaliata si cateva poze cu rezultatul final.

Ingrediente: (pentru o tava de 30/20 cm sau una rotunda cu diametrul de 26 cm)
Ideal e ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
3 oua
150 g zahar
10 g praf de copt (1plic)
Un praf de sare
200 g iaurt grecesc (sau smantana)
200 g faina alba de grau
300 g capsuni

Cum procedam:

Punem intr-un bol incapator ouale si le mixam cateva secunde
Adaugam zaharul si mixam pana cand compozitia isi dubleaza volumul
Adaugam iaurtul si mixam pana se incorporeaza
Amestecam faina cu praful de copt si sarea, apoi le adaugam in compozitoa cu ou si iaurt (de preferat este sa le cernem pentru a avea un aluat mai fin si aerat)
Mixam doar cat sa omogenizam compozitia (nu mai mult, deoarece daca mixam mai mult activam glutenul din faina si, dupa coacere, prajitura va deveni mai densa/tare decat ne dorim).
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, apoi adaugam fructele
Pentru ca fructele sa nu se scufunde in compozitie, le pudram sau le tavalim prin faina
Coacem la cuptorul preincalzit la 180° de grade pentru 30 de minute
Dupa coacere o lasam 5 minute in tava, apoi o scoatem pe un gratar pentru a se raci.

Datorita faptului ca are o textura umeda si este plina de fructe, poate fi savurata ca atare. Nu e nevoie de cafea/lapte langa. 😉

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *