Prajitura cu iaurt, mere si scortisoara

Astept sarbatorile!

Sunt nerabdatoare sa impart cadouri, sa ascult colinde si sa stau langa bradul impodobit. Dar cum mai e un pic pana la sarbatori, am zis sa fac o prajitura cu gustul lor. Si daca nu marul cu scortisoara are gust a Craciun, atunci ce? M-am gandit sa fac un desert rapid si savuros, care sa-mi dea inspiratie in alegerea potrivita a cadourilor pentru cei dragi.

Am mancat o felie din aceasta prajitura cu iaurt, mere si scortisoara si deja am o sumedenie de idei. Ia incercati si voi!

1

Haideti sa prajiturim!

Ne trebuie:

  • 300 g faina de grau tip 000
  • 300 ml iaurt sau lapte batut
  • 250 g + 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 mere mari
  • 3 lingurite de scortisoara (daca nu va place nu o mai adaugati)
  • 1 lingurita extract de vanilie

Cum facem:

Pasul 1

  • curatam merele de coaja
  • le scoatem samburii si le taiem in patratele
  • le amestecam cu zaharul si scortisoara, le punem intr-o cratita
  • punem la foc mic si amestecam din cand in cand pana cand se topeste zaharul
  • lasam la racit

Pasul 2

  • incingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4
  • tapetam o tava (eu am folosit una cu diametrul de 24 de cm) cu hartie de copt
  • intr-un bol mixam ouale cu cele 250 g zahar pana obtinem o spuma moale
  • adaugam iaurtul si extractul de vanilie si mai mixam putin
  • incorporam faina, apoi adaugam merele
  • cand compozitia este omogenizata complet o turnam in tava
  • coacem 50 de minute – o ora (inainte sa o scoatem facem testul cu scobitoarea: daca iese curata, prajitura e gata)

Serviti alaturi de o cupa de inghetata sau de iaurt cremos (eu am bagat in blender niste catina si iaurt pentru o tenta amaruie).

2

Savurati!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.