Astept sarbatorile!
Sunt nerabdatoare sa impart cadouri, sa ascult colinde si sa stau langa bradul impodobit. Dar cum mai e un pic pana la sarbatori, am zis sa fac o prajitura cu gustul lor. Si daca nu marul cu scortisoara are gust a Craciun, atunci ce? M-am gandit sa fac un desert rapid si savuros, care sa-mi dea inspiratie in alegerea potrivita a cadourilor pentru cei dragi.
Am mancat o felie din aceasta prajitura cu iaurt, mere si scortisoara si deja am o sumedenie de idei. Ia incercati si voi!
Haideti sa prajiturim!
Ne trebuie:
- 300 g faina de grau tip 000
- 300 ml iaurt sau lapte batut
- 250 g + 3 linguri zahar
- 3 oua
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 mere mari
- 3 lingurite de scortisoara (daca nu va place nu o mai adaugati)
- 1 lingurita extract de vanilie
Cum facem:
Pasul 1
- curatam merele de coaja
- le scoatem samburii si le taiem in patratele
- le amestecam cu zaharul si scortisoara, le punem intr-o cratita
- punem la foc mic si amestecam din cand in cand pana cand se topeste zaharul
- lasam la racit
Pasul 2
- incingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4
- tapetam o tava (eu am folosit una cu diametrul de 24 de cm) cu hartie de copt
- intr-un bol mixam ouale cu cele 250 g zahar pana obtinem o spuma moale
- adaugam iaurtul si extractul de vanilie si mai mixam putin
- incorporam faina, apoi adaugam merele
- cand compozitia este omogenizata complet o turnam in tava
- coacem 50 de minute – o ora (inainte sa o scoatem facem testul cu scobitoarea: daca iese curata, prajitura e gata)
Serviti alaturi de o cupa de inghetata sau de iaurt cremos (eu am bagat in blender niste catina si iaurt pentru o tenta amaruie).
Savurati!
No comments
Foarte buna! Am facut si eu astazi.
UAU! Super!
Ps. vad ca ai putut comenta. ma bucur maxim! 🙂
Sa-mi zici cum ti-a iesit:)
hmmm, pe astea le am deja in casa, ia sa ma apuc eu de treaba 🙂