Prajitura cu banane, merisoare si cacao si o propunere de meniu vegan de Craciun

Am multi prieteni vegani, vegetarieni sau pescitarieni. Craciunul la romani inseamna friptura de porc si bunatati cu mult lapte si oua. Ce se intampla insa cand, voit sau nu, optam pentru un stil alimentar care nu contine niciun ingredient cu provenienta animala?! Va zic eu ce facem: ne documentam, dam frau imaginatiei, cream si pregatim preparate vegane cu gusturi atat de bune, incat suntem uimiti cum de ceva ce nu contine lapte, oua sau carne poate fi atat de bun.

Ingredientul care nu mi-a lipsit din niciunul dintre preparatele pe care vi le voi prezenta mai jos este bauturavegetala Carpos. Recent, Olympus a lansat o noua gama de bauturi 100% vegetale, cu un continut nutritional ridicat. Bauturilesunt idealepentru persoanele care adopta o alimentatie vegana, au o textura cremoasa, usoarasi un gust placut de nuci, migdale sau fistic. Sunt destinate si persoanelor cu intolerante alimentare, intrucat nu contin lactozasau gluten si au un nivel scazut de calorii si grasimisaturate.

Exista 5 sortimente de bautura vegetala Carpos disponibile la frigiderele cu produse proaspete: pe baza de migdale – neindulcita, pe baza de migdale cu cacao, pe baza de migdale, pe baza de nuci – neindulcita si pe baza de fistic.

Pentru alternativa vegana a mesei de sarbatori am gandit mai multe preparate. Voi incepe, bineinteles, cu desertul: prajitura cu banane, merisoare si cacao, budinca de tapioca,  „drob” de linte cu toping de sfecla, piure de cartofi cu patrunjel si rosii uscate, ciuperci la gratar umplute cu linte. Bineinteles, salate, cozonac vegan, sarmale vegane (adica de post) sau legumele la gratar sunt optiuni de luat in calcul pentru o masa de Craciun vegana.

Mai jos va las reteta prajiturii cu banane si merisoare, in care am folosit bautura vegetala Carpos pe baza de migdale.

Prajitura cu banane, merisoare si cacao si o propunere de meniu vegan de Craciun
Print
Ingrediente (pentru o tava de 20/25)
  1. 180 ml bautura vegetala Carpos pe baza de migdale
  2. 60 ml ulei cocos topit
  3. 2 banane foarte coapte
  4. 1 lingurita extract de vanilie
  5. 150 g zahar muscovado
  6. 150 g faina
  7. 40 g cacao
  8. 50 g merisoare deshidratate
  9. 1 lingura seminte de in rasnite, hidratate 15 minute in 3 linguri de apa calda
  10. 1 plic de praf de copt – 2 lingurite
  11. ½ lingurita sare
  12. 2 linguri ulei vegetal si 1 lingura de cacao pentru uns tava
Cum procedam
  1. Intr-un bol, zdrobim bananele (cu o furculita sau cu o presa de piure);
  2. Adaugam peste banane restul ingredientelor lichide, inclusiv semintele de in hidratate – dam deoparte;
  3. In alt bol, amestecam toate ingrediente uscate, mai putin merisoarele;
  4. Amestecam ingredientele uscate cu cele umede, apoi punem continul intr-o tava unsa cu ulei vegetal si tapetata cu cacao;
  5. Nivelam continutul, apoi presaram merisoarele deshidratate;
  6. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
In articolul urmator vor urma si celelate retete vegane.

Cu drag, Praji!

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.