NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
martie 20, 2025
Ați auzit de plăcinta creață? Am și eu o rețetă în cartea Deserturi magice cu Prăjiturela. M-am inspirat de la ea și am înlocuit foile obișnuite de plăcintă cu kataif, iar rezultatul este vis-paradis!
Dacă vreți un desert foarte simplu și delicios, această plăcintă cu kataif și căpșuni e alegerea perfectă! Se face ușor, are texturi incredibile și merge de minune atât caldă, cât și rece.
Vă las mai jos rețeta.
Preîncălzim cuptorul la 190°C, funcția ventilație.
Ungem un vas rotund (22-24 cm diametru) cu unt, distribuim kataiful aerat și turnăm restul de unt peste el.
Dăm vasul la cuptor pentru 20 de minute, până când kataiful devine ușor crocant.
Între timp, punem căpșunile într-o cratiță cu o lingură de zahăr și le gătim la foc mic până se înmoaie și zahărul se dizolvă.
Separat, într-un bol, batem ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi adăugăm laptele și omogenizăm compoziția.
Scoatem kataiful din cuptor, turnăm amestecul de lapte și ouă, apoi distribuim căpșunile deasupra.
Punem din nou la cuptor pentru încă 12 minute, până când compoziția se încheagă frumos.
Servim plăcinta caldă sau rece.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.