NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Plăcintă cu kataif și căpșuni. Este crocantă, cremoasă și foarte ușor de făcut

Picture of Prăji

Prăji

martie 20, 2025

Plăcintă cu kataif și căpșuni. Este crocantă, cremoasă și foarte ușor de făcut

Ați auzit de plăcinta creață? Am și eu o rețetă în cartea Deserturi magice cu Prăjiturela. M-am inspirat de la ea și am înlocuit foile obișnuite de plăcintă cu kataif, iar rezultatul este vis-paradis!

Dacă vreți un desert foarte simplu și delicios, această plăcintă cu kataif și căpșuni e alegerea perfectă! Se face ușor, are texturi incredibile și merge de minune atât caldă, cât și rece.

Vă las mai jos rețeta.

Ingrediente

Cum procedăm?

Preîncălzim cuptorul la 190°C, funcția ventilație.

Ungem un vas rotund (22-24 cm diametru) cu unt, distribuim kataiful aerat și turnăm restul de unt peste el.

Dăm vasul la cuptor pentru 20 de minute, până când kataiful devine ușor crocant.

Între timp, punem căpșunile într-o cratiță cu o lingură de zahăr și le gătim la foc mic până se înmoaie și zahărul se dizolvă.

Separat, într-un bol, batem ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi adăugăm laptele și omogenizăm compoziția.

Scoatem kataiful din cuptor, turnăm amestecul de lapte și ouă, apoi distribuim căpșunile deasupra.

Punem din nou la cuptor pentru încă 12 minute, până când compoziția se încheagă frumos.

Servim plăcinta caldă sau rece.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Plăcintă cu kataif și căpșuni. Este crocantă, cremoasă și foarte ușor de făcut

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.