Placinta „ciufulita”, cu crema de lapte

Sau ruffled milk pie

Faceti cunostinta cu una dintre cele mai frumoase si simple placinte facute de mine vreodata. Nici nu stiam de existenta ei pana cand, in discutie pe grupul cu prietenele mele foodie, Monica Rosu, ne-a trimis poza cu ce copsese ea in ziua respectiva. Era aceasta minunata placinta!

Placinta se face cu foi de placinta, unt, lapte, oua si zahar si, optional, fructe. Pe deasupra se pudreaza zahar pudra. Da, ingrediente pe care cred ca le avem cu totii in casa.

Am facut-o si eu imediat dupa ce a trimis Monica poza. Am fost atat de entuziasmata incat am uitat sa pudrez frumusetea cu zahar. Eu zic ca e draguta si asa. 🙂

Placinta ciufulita poate fi facuta cu sau fara fructe. Monica a facut-o cu zmeura, eu cu afine. Cred insa ca putem adauga si fulgi de ciocolata, fructe confiate sau orice altceva ne dorim; este o placinta foarte vesatila.

Mai jos va las cateva poze dragute cu rezultatul final, reteta detaliata, dar si un clip scurt sa vedeti cat de simplu se face.

Ingrediente (pentru o tava de 24-26 cm):
1 pachet foi de placinta
100 g unt topit
3 oua
400 ml lapte
100 g zahar (alb sau brun)
1 lingurita extract de vanilie sau zahar cu vanilie
1 praf de sare
50 g fructe
1 lingura zahar pudra – optional

Cum procedam:

Tapetam tava cu hartie de copt
Luam cate doi foi de placinta si, cu ajutorul unei pensule, le ungem cu untul topit
Le strangem ca atunci cand vrem sa facem evantai din hartie, apoi le rulam – vom obtine niste „trandafiri” din foi
Punem primul trandafir in mijlocul tavii
Procedam la fel si cu restul de foi de placinta si punem trandafirii formati de jur imprejurul celui din mijloc
Coacem foile astfel aranjate 20 de minute la cuptroul preincalzit la 190 de grade, functia ventilatie
Dupa cele 20 de minute scoatem de la cuptor tava, lasam la racit si ne ocupam de crema
Nu oprim cuptorul
Amestecam cu un tel toate ingredienetele, mai putin fructele
Dupa ce trandafirii s-au racit usor (trebuie sa fie caldut, nu rece, dar nici fierbinte) turnam compozitia cu lapte, apoi, pe deasupra distribuim fructele
Bagam din nou la cuptor pentru inca 10 minute
Servim placinta calda sau rece, pudrata, optional cu zahar pudra.

Cu drag,
Prajiturela

poate iti place si

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *