Pesto si bruschete

Ciao!
   
    Cui nu-i plac pastele, inghetata sau pizza? Cine a fost vreodata in Italia si nu s-ar mai duce si a doua oara? 

   Bucataria italiana este in topul preferintelor mele, drept pentru care nu contenesc in a cauta, gati si savura multitudinea de retete din peninsula. De multe ori, cand am prieteni la masa, bucataria italieneasca este cea care face invitatii mei sa spuna “Mai vreau!” 

   Cu totii stim ca busuiocul este un must-have in cucina italiana Dar ce te faci cand nu iti place gustul prea intens al busuiocului sau, mai rau, cand unul dintre invitati iti spune “stii, mie nu prea imi place busuiocul, ma duce cu gandul la biserica”? Analizezi, apoi adaptezi. Asa  ca m-am gandit sa va arat o reteta de pesto care nu va duce cu gandul la aghiasma, icoane de pupat si cadelnita, ci la stradute inguste, ciabatta calda si un pahar de roze spumant.  

Ne trebuie:

Gramajele sunt pentru un borcan de 400 gr.
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • o legatura mare de patrunjel
  • 50 g seminte de pin
  • 4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • optional cateva fire de busuioc pentru aroma (daca faceti totusi un compromis).
Cum procedam:
  • prajim intr-o tigaie semintele de pin pana cand devin aurii
  • curatam usturoiul, spalam patrunjelul (nu indepartam coditele)
  • in mod traditional zdrobirea ingredientelor se face intr-un mojar. Pentru a va usura munca si pentru ca traim in secolul tehnologiei, adaugam toate ingredientele intr-un blender si ii dam bataie.

Vom obtine o pasta aromata si frumos colorata. 

 
 
 
Pesto poate fi consumat ca atare, adaugat la paste, ca sos langa fripturi, etc.

 

Ultima data eu l-am folosit ca toping pentru bruschete.
Paine-cascaval-cuptor-rosii = antipasti pronto!

 

Buon apetito!

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.