Pavlova cu aroma de mac si fructe de padure

Pavlova cu gust de Franta.

Stiti cand gustati sau mirositi ceva ce va transpune intr-un loc anume?! Ei bine asa este aceasta minunatie. De unde vine aceasta transpunere: de la ingredientul cheie pe care l-am folosit, si anume zahar cu aroma de mac. Desi am folosit doar o lingurita, acest zahar a schimbat cu totul ecuatia, calculcul si rezultatul. 😉 A facut dintr-o pavlova clasica, una care sa starneasca observatii care mai de care: “are o aroma aparte”, “moama, are un parfum, dar nu-mi dau seama ce e”, “are ceva anume…” Ei bine, chiar asa a si fost. Singurul regret a fost ca am facut-o cadou si n-am mancat decat o felie din ea (bun si-atat).

Si acum sa va povestesc despre acest zahar aromat si  cum am intrat in posesia lui… Acum cateva luni am fost invitata la o degustare de produse ce anunta lansarea pe piata a siteului Tresbon.ro, un site cu produse gourmet, de nisa, in special, frantuzesti. Desi poate asa pare, aceasta postare nu este una “sponsorizata” de acest site. Pur si simplu mi-au placut produsele lor si am zis sa va spun si voua despre ei. Daca sunteti un impatimit al bucatriei frantuzesti, daca va plac mancarurile si aromele fine sau daca doar vreti sa experimentati, va recomad sa incercati produsele lor, nu veti regreta.

pavlova1 

Pavlova cu aroma de mac si fructe de padure
 
Ingredients
  • 5 albusuri
  • 250 g zahar tos
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite otet din vin
  • 1 lingurita zahar cu aroma de mac
  • 1 praf de sare
  • 200 ml smantana pentru fisca
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 200 g (150+50) fructe de padure (eu am folosit zmeura neagra si rosie) + 2 linguri de zahar
  • 2-3 fire de lamaita pentru decor
Instructions
  1. amestecam zaharul tos cu amidonul
  2. batem albusurile impreuna cu un praf de sare – cand incepe sa se formeze o spuma usoara, incepem sa adaugam cu ajutorul unei linguri, treptat, zaharul (nu adaugam urmatoarea lingura de zahar pana cand zaharul adaugat anterior nu este complet dizolvat)
  3. dupa ce am adaugat tot zaharul tos, adaugam cele doua lingurite de otet, apoi lingurita de zahar cu aroma de mac si mai mixam putin – rezultatul trebuie sa fie o spuma alba, lucioasa
  4. punem spuma intr-o tava de copt pe care am pus in prealabil hartie de copt si incercam sa formam un cerc (daca nu puteti cu mana libera, desenati in prealabil un cerc pe hartia de copt) coacem la cuptorul incins la 140 grade C, pentru o ora
  5. dupa coacere deschidem usa cuptorului si lasam bezeaua sa se raceasca complet in cuptor
  6. punem 50 g fructe de padure impreuna cu cele 2 linguri de zahar intr-o craticioara si le fiebem pana se topeste zaharul, luam de pe foc, trecem frucetele printr-o sita, pastram siropul, aruncam semintele
  7. batem smantana pentru frisca, iar cand se formeaza spuma, adaugam zaharul pudra si o mai batem putin
  8. punem frica formata peste bezea, adaugam siropul, apoi fructele – decoram cu fire de lamaita
 

Iubiti aromele si experimentati in bucatarie!
Praji.

poate iti place si

10 comments

  1. Faina idee, dar Pavlova nu ar trebui sa aiba un pic de otet, pe lângă amidon? Tocmai asta deosebeste bezeaua de Pavlova. Si oțetul ii da alta consistenta, Pavlova e puțin gumoasa la interior! Toate bune, felicitări pentru încercare si dedicare!

    1. Auleu, ba da, trebuie sa aiba! Cred ca am uitat sa trec in reteta, acum rectific. (eu pun otet si in bezele 🙂
      Multumesc Venera!

      1. cu ocazia asta am inteles si eu de ce se pune otet :)) chiar ma intrebam.. pt ca mi se parea ciudat… 😀 maine voi incerca Pavlova 😀

          1. Anca, poti sa pui otet de mere, din vin, dar nu balsamic. daca nu ai otet, pune doua lingurite de zeama de lamaie, are acelasi scop – intareste si albeste bezeaua. 🙂 Spor! Astept poze!

Leave a Reply

Your email address will not be published.