De câte ori pe săptămână consumați pește? Noi încercăm de 3 ori. Nu ne iese mereu, dar suntem perseverenți.
Acesta este și motivul pentru care mereu încerc rețete noi.
Astăzi am fost inspirată de Păstrăvul de Zăganu, Filiera Calității de la Carrefour România*, rețeta mamei mele de gogoșari în sos și multele rețete italienești de pește în sos.
Gama Filiera Calității Carrefour este gama premium în care se regăsesc atât fructe și legume, cât și pește, ouă și produse ambalate, produse cu nutrienți esențiali, cultivate în cele mai potrivite zone pentru a maximiza gustul și conținutul nutritiv. Produsele din această gama sunt crescute pe baza unui set de condiții dedicate precum lipsa organismelor modificate din alimentația animalelor, dar și a substanțelor artificiale pentru ca voi să vă bucurați de produse de cea mai înaltă calitate.
Pentru 4 porții:
- Un păstrăv mare sau 2 mai mici
- 4 gogoșari
- O ceapă mare
- 3-4 căței de usturoi
- 1 borcan de roșii tocate
- 2 linguri de muștar
- 1 lingură de oțet din vin
- 1/2 linguriță zahăr
- câteva linguri de boabe de porumb dulce
- 1/2 legătură de pătrunjel
- O lingură ulei de măsline
- sare
- piper
Cum procedăm:
- Filetăm păstrăvul, tăiem fiecare file în două, asezonăm cu sare și piper (resturile de oase și carne le păstrăm pentru o ciorbă de pește);
- Tocăm mărunt ceapa și usturoiul, feliem gogoșarii și le călim la foc mic pentru 7-10 minute
- Amestecăm muștarul cu oțetul și zahărul și împreună cu roșiile tocate le adăugăm peste gogoșari;
- Încingem cuptorul la 180° funcția ventilație;
- Fierbem gogoșarii în sos pentru 15 minute la foc mic;
- Adăugăm fileurile în vas, peste sos și băgăm la cuptor pentru 25 de minute – fără capac
- În timp ce se gătește peștele, facem mămăliga;
- Servim peștele cu sos, cu mămăligă, boabe de porumb și pătrunjel proaspăt Carrefour