Pasca cu ciocolata, fara aluat

Pasca cu ciocolata, fara aluat

Prima data am mancat pasca cu ciocolata la parintii lui Mircea. Recunosc, am fost scandalizata: “cum adica pasca cu ciocolata? Pasca se face doar cu branza si doar cu aluat de cozonac.”. Cred ca in capul meu imi spuneam ca e chiar blasfemie. :)) Doar in capul meu, ca in realitate, mancam pe rupte. 🙂 Mama lui avea mereu si pasca clasica, insa, cu totii optam mereu pentru cea cu ciocolata.

Anul asta, fiind bucatareasa sefa fara voia mea, am hotarat sa fac, pe langa cozonaci, pasca cu ciocolata. Am vazut ca este in trend de cativa ani pasca fara aluat si m-am gandit ca daca tot e fara aluat, atunci sa fie cu ciocolata.

Toate retetele pe care le-am gasit sunt cu branza de vaci. Cum eu nu sunt cel mai mare fan branza de vaci si daca tot ne facem anul acesta de cap, zic hai sa adaptez o reteta ds cheesecake de la mine de pe blog si sa o transform in pasca cu ciocolata, fara aluat.

A iesit ceva absolut delicios. Un blat numai din crema, fina si densa, cu gust de cicolata, perfect echilibrat cu cel de branza.

Ca decor am folosit oua de ciocolata. Voi puteti sa o lasati nedecorata sau o puteti orna chiar cu fructe.

Mai jos va las un video, sa vedeti cat de usor se face. Cred ca o voi mai face si in alte zile, pe post de desert. Un fel de cheesecake fara blat. 🙂

Ingrediente (pentru o forma de 23 cm) :
400 g crema de branza
200 g zahar (ideal pudra, dar merge si cu zahar alb tos)
150 ml frisca lichida
200 g ciocolata neagra
3 oua
40 g amidon
1 lingurita extract de vanilie

Oua de ciocolata pentru decor – optional

Cum procedam:
Topim ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde
Intr-un bol incapator amestecam branza cu zaharul cu ajutorul unui tel

Adaugam peste branza ouale, pe rand: adaugam un ou, amestecam, adaugam al doilea ou, amestecam, apoi adaugam al treilea ou si iar amestecam
Turnam ciocolata topita calda peste branza, in fir subtire, amestecand continuu
Dupa ce am incorporat ciocolata, turnam frisca lichida si amestecam
Adaugam esenta de vanilie, apoi amidonul pe care il incorporam bine
Turnam compozitia intr-un inel sau forma de 23 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt
Coacem la cuptorul preincalzit la 160 de grade (ventilatie, caldura de sus si jos) pentru 40 de minute.
Scoatem pasca din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma – vom vedea ca se desprinde de pe margini.

O decoram cu oua de ciocolata sau o lasam simpla.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.