Panna cotta infuzata cu soc si toping de capsuni macerate in miere si zeama de lamaie

V-am anuntat deja de acum o luna ca va fi o vara cu multe deserturi racoroase. Sambata am facut o prajitura cu ciocolata si fara faina peste care am pus capsuni macerate in miere si zeama de lamaie. Cred ca manata de entuziasm am pus la macerat prea multe capsuni. Bineinteles, puteam sa le mancam ca atare, exact cum mananca italienii, insa mie mi-a venit o idee si mai buna: de ce sa nu alint cu ele o panna cotta infuzata cu soc si toping de capsuni macerate in miere si zeama de lamaie. Anul asta m-am cam moscait, am ratat sezonul de soc in Bucuresti. Mi-am amintit ca am primit de la o cititoare o punga de flori de soc (sa-mi fac ceai) si m-am gandit ca vor merge de minune pentru a infuza compozitia pentru panna cotta. Si ghiciti ce: a mers de minune.

Am facut 6 portii, dar se pare ca a fost mult prea putin pentru cat de rapid am devorat-o. Sigur voi mai face cat de curand o tura, dubla de asta data.

Panna Cotta infuzata cu soc si toping de capsuni macerate in miere si zeama de lamaie
Print
Ingrediente (pentru 6 portii)
Capsunile
  1. 200 g capsuni taiate in 4
  2. 1 lingura de miere
  3. Zeama unei lamai
Panna Cotta
  1. 400 ml smantana dulce pentru frisca (frisca neindulcita pe a carei cutie scrie UHT, nu frisca vegetetala)
  2. 200 ml lapte dulce
  3. 100 g zahar – eu am folosit zahar brut din trestie de zahar
  4. 15 g de gelatina granule (1+1/2 plicuri)
  5. 2 linguri de flori se soc uscate sau 2 flori de soc
  6. 1 praf de sare
Cum procedam
Capsunile
  1. Amestecam cele 3 ingrediente si le lasam la macerat la rece pentru cel putin 30 de minute
Panna Cotta
  1. Intr-o oala cu fundul dublu punem la infierbantat smantana, laptele, zaharul si sarea
  2. Intr-un bol punem gelatina peste care adaugam 100 ml de apa rece
  3. Cand din vasul de pe foc ies aburi (atentie, nu aducem la punctual de fierbere) adaugam socul
  4. Lasam la infuzat 10 minute
  5. Punem gelatina intr-un vas mai incapator (urmeaza sa turnam peste ea compozitia cu lapte si smantana)
  6. Turnam, printr-o strecuratoare de ceai, compozitia infuzata cu soc peste gelatina
  7. Amestecam pana cand se dizolva gelatina (daca luam compozitie in lingura nu mai vedem mici brobonele)
  8. Clatim cu apa rece 6 pahare de 100 ml sau vase dupa bunul plac – eu am folosit 5 pahare cu picior, modele diferite si unul claisc, de tarie
  9. Umplem fiecare pahar lasand 1 cm distanta pana la marginea paharului
  10. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru minim 3 ore, dar cel mai bine peste noapte
  11. La servire punem cate 1-2 linguri de capsuni macerate in fiecare pahar in parte.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Un desert aparent banal, dar care poate capata o sumedenie de arome.  Vara asta va fi una aromata! 

Cu drag, Praji.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.