Panna cotta cu miere si gem de castane

Nu poti merge in Italia, vine Italia la tine 🙂

Ce a pornit intr-o doara, din joaca, s-a dovedit a fi o relevatie pentru mine. Vorbesc despre intrebarea pe care o lansez in fiecare marti o data la doua saptamani, la ora 18:30 cand intru live pe Facebook, si anume: de unde ma urmaiti? Raspunsul la aceasta intrebare m-a facut sa fiu putin spus bucuroasa. Am ajuns sa ma mir exact cum face mama, careia nu ii vine sa creada cum ne intercontecteaza Internetul. Vazand raspunsurile voastre am constatat ca ma urmariti atat din tara cat si din strainatate, in special din Italia si Anglia. Unde vreau sa ajung cu aceasta introducere va spun chiar acum. Stiu ca dupa ce stai o perioada in alta tara te obisnuiesti atat de mult cu produsele din tara respectiva incat intoarecerea la unele produse autohtone poate fi chiar “dureroasa”.

Am rude care locuiesc in Italia si ne trimit constat produse de acolo, fie ele produse alimentare, de curatenie sau de ingrijire persoanla – sunt diferite fata de cele de la noi (din pacate scandalul pornit in Cehia, in ceea ce priveste calitatea mai slaba a produselor facute pentru Europa de Est este adevarata…). Dar am o veste buna nu numai pentru cei care au locuit in Italia si s-au intors in tara, ci si pentru cei care doresc sa achizitioneze produse fabricate pentru Italia: cei de la SuperMercato.ro s-au gandit la ei. Asa ca in momentul in care mi-au propus aceasta colaborare am acceptat, deoarece am trait pe pielea mea vitregirea de produsele cu care am fost invatata timp de doi ani, cat am locuit la Budapesta. SuperMercato.ro este un magazin online care aduce produse din Italia, spre bucuria celor le cunosc si apreciaza calitatea lor. Este foarte usor de comandat si primesti coletulin maximum 48 de ore.

pannacotta1

Ca reteta m-am gandit sa va propun o reteta italiana pe care, bineinteles am adaptat-o usor (doar ma stiti). Pentru a indulci panna cotta facuta cu lapte integral, am optat sa folosesc miere din castane si cicolata alba. Mierea a fost o adevarata surpriza, are un gust foarte intens si usor amarui, foarte diferita de ce am gustat la noi. Ca decor si in completare am pus o cupa mica de dulceata de castane, iar langa, bineinteles, dragostea noastra, un vin spumant dulce, numai bun langa un desert.

 pannacotta4

Panna cotta cu miere si gem de castane
Ingrediente (pentru 8-10 portii):
600 ml lapte integral
300 ml smantana pentru frisca
100 g ciocolata alba
1 lingura miere (sau, daca va place mai dulce, puneti 2)
2 pliculete de gelatina (20 g)
un praf de sare
petale de flori uscate – pentru decor
Gem de castane – pentru decor 
Vin alb spumant pentru acompaniere
Cum procedam:
Punem intr-o oala laptele, smanatana si praful de sare si dam la foc mic
Intr-un bol punem cele doua plicuri de gelatina la hidratata in 200 ml de apa rece (excat cum scrie pe plic)
Cand s-au infierbantat laptele si frisca (fara a da in clocot) oprim focul
Rupem ciocolata in bucati si o adaugam in compozitia fierbinte
Adaugam mierea si gelatina hidratata si amestecam pana cand gelatina va fi complet dizolvata (pana cand nu mai observam granulele transparente in compozitie)
Preagtim 8-10 vase (borcanele, cupe sau pahare) clatindu-le cu apa rece (apa rece ajuta compozitia sa se desprinda de pe peretii vasului dupa racire)
Dam vasele la frigider pentru minim 3 ore (de preferat peste noapte)
Servim decorat cu o lingurita de dulceata de castane, decorat cu petale uscate si acompaniata de un frizzante dulce

pannacotta2

pannacotta3

Cu dor de Italia, va imbratisez cu drag.

Praji.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.