NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Orez pufos și aerat la airfryer

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 23, 2025

Orez fiert la airfyer

De când am descoperit că pot să gătesc orezul și alte cereale prin această metodă, doar așa le prepar! În seria Airfryer Basics, astăzi, orez fiert la airfryer, în 20 de minute, pufos, aerat și gustos.

Eu folosesc orez basmati, pentru că acesta are această textură „bob cu bob” și este perfect pentru garnituri și salate.

Ingrediente

Cum procedăm:

Pregătim un vas pentru airfryer care să aibă pereții mai înalți și folie de aluminiu;

Eu folosesc un bol din oțel emailat, cu dimensiunile: vol. (L): 0.85,  Ø (mm): 140, H (mm): 70;

Punem în vas orezul, sarea, apa (obligatoriu fierbinte), sigiliam bine totul cu folie de aluminiu;

Setăm aparatul la 180°C și îi lăsăm să se gătească timp de 20 de minute;

Orezul iese de fiecare dată pufos și aerat!

Este important, la fel ca orezul gătit pe aragaz, să respectăm proporțiile, astfel încât apa să fie păstrunsă perfect în orez, dar textura lui să rămână fermă, fără a se înmuia excesiv.

Poate fi mâncat simplu, cu puțin sos se soia sau în combinații cu legume, drept garnitură. Eu îl folosesc și în salate.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Orez fiert la airfyer

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.