Oreo cheesecake cu gem de portocale si ghimbir

…si un Giveaway!

Stiu, va e dor sa mai scriu o retea, si mie. Mie imi e mai dor decat va e voua… 😉 De facut am tot facut bunatati, dar de scris retetele… cam greu. Asa ca azi, pe repede inainte va dau o super reteta de cheesecake cremos si aromat. Si nu as fi venit dupa atata timp cu o reteta de cheesecake, daca nu imi dadeau simpaticii de la St. Dalfour sa incerc super gemurile lor, dar, mai ales, sa va dau si voua.  Iap, ati auzit bine: 5 borcane de gemuri care mai de care mai exotice, insotite de doua linguri ceramice editie limitata, create special pentru aceste borcane tip sonda, vor  ajunge la unul dintre voi. Cel/cea care imi va scrie intr-un comentariu cea mai interesanta utilizare a gemului St. Dalfour intr-un preparat, fie el dulce sau sarat, va primi dulceturile numaidecat (predare manuala sau prin Posta Romana).

IMG_1113

St. Dalfour este o companie franceza cu traditie – fondata In 1984 – apartinand aceleiasi familii inca de la inceput. Reputatia mondiala se datoreaza produsului lider, “un desert 100% din fructe”, pentru care zaharul utilizat In mod traditional In gem se inlocuieste cu zaharul din fructe (suc concentrat). Utilizarea sucului concentrat in fabricarea gemului este o  inovatie ST. Dalfour inspirata de o veche metoda de conservare. Aceasta idee a pornit din timpul copilariei domnului Kistner, presedintele St. Dalfour Franta.

“In timpul celui de al doilea razboi mondial zaharul era costisitor si disponibil doar in ratii moderate. Acest lucru a condus-o pe bunica domnului Kistner, care detinea podgoria familiei, sa inlocuiasca zaharul cu sucul de struguri, In special In pregatirea GEMULUI. Aceasta este originea retetei ST. DALFOUR”.

12278649_753461454757718_7802133443948482079_n

Asadar, mai jos, cel mai cremos si mai aromat cheesecake ever:  Oreo cheesecake cu gem de portocale si ghimibir. 

Oreo cheesecake cu gem de portocale si ghimbir
Print
Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 24 cm)
  1. 200 g biscuiti Oreo
  2. 30 g unt
  3. 400 g crema de branza
  4. 3 oua
  5. 150 ml smantana pentru frisca
  6. 100 g zahar pudra
  7. miezul unei pastai de vanilie
  8. coaja rasa de la o portocala
  9. un praf de sare
  10. cateva linguri gem de portocale si ghimbir St. Dalfour
Cum procedam
  1. Pisam biscuitii intr-un blender sau cu ajutorul unui sucitor, apoi amestecam pesmetul format cu untul topit si racit
  2. Tapetam tava cu pesmet, apoi o dam la frigider
  3. Intr-un bol (cu ajutorul unui mixer sau cu un tel) amestecam branza, dupa care, rand pe rand adaugam ouale
  4. Dupa ce am inglobat ouale, adaugam restul ingredientelor si mai mixam putin (nu foarte mult, ci doar cat sa se omogenizeze compozitia - nu vrem o spuma aerata, ci o crema)
  5. Turnam compozitia peste blatul de biscuiti si coacem la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 40 de minute
  6. Lasam cheesecakeul la racit, apo intindem pe deasupra un strat subtire de gem cu portocala cu ghimbir de la St. Dalfour.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
IMG_1094

Indulciti-va zilele si fara zahar!

Cu drag, Praji!

Poate iti place si

23 comments

  1. Reteta propusa de mine: Cornuri integrale cu miere si gem
    Ingrediente: 500 gr faina integrala, 20 gr drojdie, 150 ml lapte, 100 gr unt,2 oua, 4 lg miere, putina sare, gem fara zahar Dalfour

    Faina se pune intr-un vas. In mijloc se pune drojdia amestecata cu putin lapte caldut. Amestecam si apoi adaugam ouale, sarea, miere si framantam. Adaugam untul topit si racit si framantam pana obtinem un aluat elastic. Punem aluatul intr-un vas la loc caldut si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, cca 2 ore.
    Intindem aluatul dospit pe masa bine infainata, intr-un dreptunghi si taiam aluatul sub forma de triunghiuri. Punem o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi si rulam dinspre baza spre varf. Punem cornurile in tava cu hartie de copt si le mai lasam la dospit cca 45 minute. Ungem cornurile cu ou si le coacem la cuptorul preincalzit cca 20 minute la 180 grade.

    Sunt delicioase!

  2. Pentru ca nu este foarte dulce, eu l-as folosi, diluat, ca si sos la pulpa de miel cu prune si caise uscate, la cuptor

    1. Intr-adevar, nu este foarte dulce si da, cred ca merge de minune cu carne… mai ales de miel

  3. Piept de rata cu gem de portocale si ghimbir.Dupa ce scot pieptul de rata de la cuptor il ung cu gem.

    1. Uau! Presupun ca nu va fi cu suparare daca imprumut si eu reteta, nu? 🙂 Suna super delicios!

  4. Bună!
    Aş face cu siguranţă nişte sandwich-uri cu brânză şi gem, care sunt perfecte pentru studenţi :)) : rapide şi delicioase. Felii de pâine neagră, unse cu un strat generos de gem de smochine (l-am zărit în poză), un strop de ulei de măsline şi o felie de brânză de capră – introduse, cu grijă, într-un sandwich maker până ce se rumeneşte pâinea şi brânzica începe să sfârâie. Mi-e poftă doar gândindu-mă!

  5. Mi-amintesc vremurile in care bunica mea servea musafirii pe o tavita cu mileu, o farfurioara eleganta cu dulceata de cine stie ce minune alaturi de un pahar cu apa. Cata lume o pomeneste si in ziua de azi pentru obiceiul acela la care tinea ca la o eticheta.
    In post dulceturile sunt de baza, fie pentru o prajitura, fie o lingurita pe un biscuite, fie pur si simplu pe o felie de paine asa ca din suflet spor la prajiturit si sa avem un post bun pentru trup, minte si suflet!

  6. As folosi gemul St. Dalfour Raspberry cu putin otet balsamic pentru a crea un dip langa care sa pun un snitel vienez cu cartofi pai!

    1. Pfai ce pofta mi-ai facut. Cred ca fac si eu un snitel din asta in wknd… Bai, dar ce pofta!

  7. Iuhuuuu! Doamne-ajuta la castig :)))
    As face mini tarte umplute cu gem de ananas si mango…sau portocale si ghimbir, iar pe deasupra as pune o bezea caramelizata.
    Blatul l-as face din 250 g faina, 100 g unt, o piscatura de sare si vreo 50 ml apa rece. Framantate la un loc toate, apoi intinsa foaie si decupat rondele. Rondelele le pun in forme de mini tarte si pun cate o lingurita de dulceata in fiecare.
    Dupa ce se coc vreo 15-20 de minute, le scos si le las sa se raceasca.
    Fac o bezea din 2-3 albusuri cu zahar si o posez frumos deasupra, apoi o ard pe margini.
    Cred ca ar iesi o nebunie! Te-am impresionat?

    Corinski

Leave a Reply

Your email address will not be published.