Ce faci cand vrei sa faci o prajitura si nu ai chef sa dai drumul la cuptor, sa il supraveghezi sau sa faci caldura in casa?! Pai va spun eu: faci prajitura in multi cookerul Crock-Pot la functia de coacere (bake).
Ce vedeti in imagini este o negresa umeda si pufoasa, in care am adaugat bile de branza de vaci umplute cu dulceata de visine. Un vis frumos! Promit! S-au delectat cu ea atat familia si vecinii. Si a primit apreciarea tuturor. Cand am postat pe Instagram poza cu ea si v-am cerut sa ghiciti ce este, o parte dintre voi ati spus „negresa umpluta cu papanasi”. Asa mult mi-a placut numele incat l-am pastrat. 🙂
Am facut aluatul in stil american, adica am amestecat ingredientele umede intre ele, apoi pe cele uscate si la final le-am combinat. Am facut bile din branza de vaci cu galbenusuri si putin gris, apoi le-am umplut cu 1/2 lingurita de dulceata de visine. Am copt totul in multi cooker si gata!
Mai jos va las reteta detaliata, poze cu preparatul final, dar si cu pasii.
Ingrediente:
Pentru blatul cu cacao:
300g faina
3 oua intregi si 2 ablusuri (galbenusurile le vom folosi la branza)
50 g cacao
150 g zahar
100 g ulei vegetalb(cantarit cu acelasi cantar)
100 g lapte
50 g iaurt
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
Pentru bilutele de branza:
300 g branza
2 galbenusuri
30 g gris
1 plic zahar cu vanilie
Dulceata preferata
Cum procedam:
Cernem intr-un bol incapator faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, apoi le amestecam
In alt bol batem usor ouale intregi si albusurile cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugam toate ingredientele lichide: uleiul, laptele si iaurtul
Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam cu un tel doar cat sa se incorporeze (nu mai mult) – dam deoparte
Amestecam branza cu galbenusurile si grisul pana se formeaza o pasta (eu framant cu mana)
Formam bile de branza, formam un orificiu in mijloc, adaugam 1/2 din dulceata gemul preferat (eu am folosit de visine), apoi sigilam bila
Turnam compozitia in vasul multi cookerului pe fundul caruia am pus hartie de copt – o fasie mai lunga, care sa se ridice pe vas, astfel ne va fi usor sa scoatem prajitura la final
Coacem prajitura la functia „bake”, 175 grade, 45 de minute (din monentul in care s-a incheiat timpul de incalzire „heating” – practic vasul anunta cand ajunge la temperatura optima
Dupa cele 75 de minute scoatem prajitura din vas si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
* Putem coace È™i la cuptorul normal – 35 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, functia ventilatie.
O savuram calduta sau rece