NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Negresa umpluta cu papanasi umpluti cu dulceata

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 13, 2021

Ce faci cand vrei sa faci o prajitura si nu ai chef sa dai drumul la cuptor, sa il supraveghezi sau sa faci caldura in casa?! Pai va spun eu: faci prajitura in multi cookerul Crock-Pot la functia de coacere (bake).

Ce vedeti in imagini este o negresa umeda si pufoasa, in care am adaugat bile de branza de vaci umplute cu dulceata de visine. Un vis frumos! Promit! S-au delectat cu ea atat familia si vecinii. Si a primit apreciarea tuturor. Cand am postat pe Instagram poza cu ea si v-am cerut sa ghiciti ce este, o parte dintre voi ati spus „negresa umpluta cu papanasi”. Asa mult mi-a placut numele incat l-am pastrat. 🙂

Am facut aluatul in stil american, adica am amestecat ingredientele umede intre ele, apoi pe cele uscate si la final le-am combinat. Am facut bile din branza de vaci cu galbenusuri si putin gris, apoi le-am umplut cu 1/2 lingurita de dulceata de visine. Am copt totul in multi cooker si gata!

Lista de ingrediente (pentru blatul cu cacao)

Lista de ingrediente (Pentru bilutele de branza)

Cum procedăm?

Cernem intr-un bol incapator faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, apoi le amestecam
In alt bol batem usor ouale intregi si albusurile cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugam toate ingredientele lichide: uleiul, laptele si iaurtul
Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam cu un tel doar cat sa se incorporeze (nu mai mult) – dam deoparte
Amestecam branza cu galbenusurile si grisul pana se formeaza o pasta (eu framant cu mana)

Formam bile de branza, formam un orificiu in mijloc, adaugam 1/2 din dulceata gemul preferat (eu am folosit de visine), apoi sigilam bila
Turnam compozitia in vasul multi cookerului pe fundul caruia am pus hartie de copt – o fasie mai lunga, care sa se ridice pe vas, astfel ne va fi usor sa scoatem prajitura la final
Coacem prajitura la functia „bake”, 175 grade, 45 de minute (din monentul in care s-a incheiat timpul de incalzire „heating” – practic vasul anunta cand ajunge la temperatura optima
Dupa cele 75 de minute scoatem prajitura din vas si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

* Putem coace și la cuptorul normal – 35 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, functia ventilatie.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.