NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Muschiulet de porc cu piure de pastarnac si mar

Picture of Prăji

Prăji

martie 9, 2018

Un preparat pentru toata familia

Ce e mai frumos la sfarsit de saptamana decat sa iei masa cu familia?! Alaturi de Claudia de la WoW MoM si Zepter Romania vrem sa promovam mesele in familie, atauri de cei dragi. Unde este cea mai frumoasa armonie daca nu in jurul mesei inconjurati de preparate alese si sanatoase.

Totodata incercam sa va indemnam sa diversificati felul atat preparatelor cat si ingredientele folosite. Astazi venim in intampinarea voastra cu o super ide de pranz: muschiulet de porc cu rozmarin, alaturi de piure de pastarnac cu mar.

 De cand am descoperit piureul de pastarnac alaturi de carnea de porc mi se pare ca si cea din urma are alt gust. Marul din piure vine la fix sa aduca un pic de aciditate dulcetii pastarnacului.

Lista de ingrediente (pentru 4 portii)

Lista de ingrediente (Pentru servire)

Cum procedăm?

Piureul

Punem legumele taiate cuburi in vasul de fierbere de 3 litri, fara apa

Lasam 5 minute la foc mic, apoi oprim focul

Dam departe pentru 10 minute – legumele se vor gati in aburii care s-au produs si de la caldura reziduala a vasului.

Dupa cele 20 minute mixam pastarnacul si merele pana obtinem un piure la consistenta dorita

Carnea

Punem muschiuletul in vasul de frigere, il presam bine, apoi punem capacul si asteptam 1 minut

Dupa 1 minut ridicam capacul, intoarcem muschiul si mai asteptam 1 minut. Repetam aceasta operatiune de incat doua ori, cat sa „sigilam” muschiuletul pe toate laturile

Dupa cele 4 minute, ridicam iarasi capacul, frecam bine crengutele de cimbrisor de carne, apoi le lasam langa carne vas, punem capaul si luam de pe foc.

Lasam deoparte pentru 20 de minute – se va gati de la caldura reziduala a vasului

Dupa cele 20 de minute portional muschiuletul in felii groase de 2 cm

Servire

Taiem marul in felii de ½ cm, pe care le ungem si pe o parte si pe alta cu lamaie, pntru a evita oxidarea

Punem in farfurie o felie de mar peste care punem 2 felii de carne

Langa carene punem piurelul

Decoram cu ardei kapia, cateva frunzulite de cimbrisor piper din belsug.

Produse Zepter folosite:

 

Vas de frigere

Oala de 3 litri

MICSY – mixer multifunctional

VACSY – aparat de vidarea alimentelor 

Plita Zepter cu inductie si termocontrol 
Farfurii si tacamuri din colectia MASTERPIECE

 

Incercati si alte piureuri decat cele clsice cu care suntem invatati, veti fi placut surprisi.

Cu drag, praji

(Articol sponsorizat)

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.