Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi noi, la cuptor

Astazi vin la voi cu o reteta 2 in 1. Adica in aceeasi tigaie avem 2 preparate care sunt de fapt un fel principal. Mai adaugam o salata si iata ca avem o cina sau un pranz complet.

Reteta este una simpla si foarte savuroasa pentru care avem nevoie doar de cateva ingrediente: un muschiulet de porc, o mana de plante aromatice dupa preferinte, usturoi, ulei de masline si cativa cartofi noi. Mai simplu de atat, mai rar. 😉

Mai jos va las video cu pasii, reteta scrisa si o poza draguta.

Ingrediente  (pentru 2 portii):

1 muschiulet de porc

Cateva frunze e plante aromatice sau verdeturi dupa preferinta – eu am folosit cateva fire de chives (cepsoara), o crenguta de cimbrisor, o crenguta de 2 cm de rozmarin, cateva frunze de patrunjel

6 linguri ulei de masline

3 catei de usturoi

200 g cartofi noi mici

Sare

Piper

O tigaie sau o tava pretabila pentru cuptor

Cum procedam:

Cu ajutorul unui cutit de filetat, „desfacem” muschiuletul prin metoda „fluture”, astfel incat sa obtinem o bucata de carne intinsa, groasa de maxim 1 cm (ca in video)

*Cu un cutit ascutit si cu grija veti reusi sa faceti operatiunea fara nicio problema

Dupa ce am desfacut muschiuletul, il asezonam bine cu sare si piper, il masam bine, apoi il dam deoparte

Tocam marunt verdeturile si le punem intr-un bol

Zdrobim 1 catel de usturoi si il adaugam peste verdeturi

Adaugam sare, piper si doua linguri de ulei de masline, apoi amestecam bine

Distribuim trei sferturi din cantitatea de verdeturi cu usturoi pe muschiulet, apoi il rulam

Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie sau tava, apoi adaugam, intr-o parte, muschiuletul rulat

Taiem felii sau in 4 cartofii noi si ii punem intr-un bol

Feliem ceilalti doi catei de ustuoi si ii adaugam peste cartofi

Adaugam in bol ultimele doua linguri de ulei de masline, sare piper, amestecam bine, apoi adaugam cartofii langa muschiulet

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pntru 20 de minute (raftul din mijloc), apoi ridicam temepratura la 220, mutam vasul pe raftul de sus si comutam pe functia grill sau caldura de sus, unde mai lasam inca 10 minute

Daca va place carnea mai facuta sau mai uscata, mai lasati-o inca 5-10 minute (verificati dupa cele 30 min)

Noi le-am savurat alaturi de o salata de vara cu rosii, castraveti si ceapa

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *