Astazi vin la voi cu o reteta 2 in 1. Adica in aceeasi tigaie avem 2 preparate care sunt de fapt un fel principal. Mai adaugam o salata si iata ca avem o cina sau un pranz complet.
Reteta este una simpla si foarte savuroasa pentru care avem nevoie doar de cateva ingrediente: un muschiulet de porc, o mana de plante aromatice dupa preferinte, usturoi, ulei de masline si cativa cartofi noi. Mai simplu de atat, mai rar. 😉
Mai jos va las video cu pasii, reteta scrisa si o poza draguta.
Ingrediente (pentru 2 portii):
1 muschiulet de porc
Cateva frunze e plante aromatice sau verdeturi dupa preferinta – eu am folosit cateva fire de chives (cepsoara), o crenguta de cimbrisor, o crenguta de 2 cm de rozmarin, cateva frunze de patrunjel
6 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
200 g cartofi noi mici
Sare
Piper
O tigaie sau o tava pretabila pentru cuptor
Cum procedam:
Cu ajutorul unui cutit de filetat, „desfacem” muschiuletul prin metoda „fluture”, astfel incat sa obtinem o bucata de carne intinsa, groasa de maxim 1 cm (ca in video)
*Cu un cutit ascutit si cu grija veti reusi sa faceti operatiunea fara nicio problema
Dupa ce am desfacut muschiuletul, il asezonam bine cu sare si piper, il masam bine, apoi il dam deoparte
Tocam marunt verdeturile si le punem intr-un bol
Zdrobim 1 catel de usturoi si il adaugam peste verdeturi
Adaugam sare, piper si doua linguri de ulei de masline, apoi amestecam bine
Distribuim trei sferturi din cantitatea de verdeturi cu usturoi pe muschiulet, apoi il rulam
Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie sau tava, apoi adaugam, intr-o parte, muschiuletul rulat
Taiem felii sau in 4 cartofii noi si ii punem intr-un bol
Feliem ceilalti doi catei de ustuoi si ii adaugam peste cartofi
Adaugam in bol ultimele doua linguri de ulei de masline, sare piper, amestecam bine, apoi adaugam cartofii langa muschiulet
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pntru 20 de minute (raftul din mijloc), apoi ridicam temepratura la 220, mutam vasul pe raftul de sus si comutam pe functia grill sau caldura de sus, unde mai lasam inca 10 minute
Daca va place carnea mai facuta sau mai uscata, mai lasati-o inca 5-10 minute (verificati dupa cele 30 min)
Noi le-am savurat alaturi de o salata de vara cu rosii, castraveti si ceapa
Cu drag, Praji