Mini tarte cu mere si crema de branza cu scortisoara

Cum sarbatorim toamna daca nu cu mere coapte si miros de scortisoara?!

Astazi va prezint o reteta de mini trate rapide, foarte usor de facut. Daca nu vreti sa faceti impletiturile, puteti oricand sa puneti doar o fasie de aluat simplu de jur imprejurul merelor – mai simplu de atat nu se poate. 🙂 Tartele contin mere si crema de branza cu scortisoara si coaja de lamaie.

Reteta e filmata in asa fel incat si voi, cei care priviti sa aveti o experienta cat mai reala. Tehnica se numeste First Person View, adica la persoana I.

Tot cu aceata tehnica puteti vedea si cum se deschide minunatia mea de cuptor de la Neff. Acest cuptor, face parte din colectia Graphite Gray, insa toate cuptoarele Neff au aceasta unica tehnologie, slide&hide, brevetata de ei, de glisare a usii sub cuptor. E util, satisfacator si foarte interesant.

Mai jos va las retea completa, clipul si cateva poze dragute cu preparatul final.

Ingrediente (pentru 6 mini tarte):

Pentru blat:

300 g faina alba de grau
50 g zahar pudra
150 g unt 82% grasime
2 linguri iaurt
1/2 lingurita scortisoara
Un praf de sare

Umplutura:

100 g crema de branza
50 g zahar pudra
1 lingurita rasa de scortisoara
Coaja unei jumatati de lamai (proaspata sau uscata)

Toping:

2 mere
1 lingura de zahar (tos)
1 ou

Cum procedam:

Amestecam faina cu zaharul si scortisoara, apoi adaugam untul si frecam bine intre degete untul infainat, pana obtinem consistenta unui pesmet
Adaugam iaurtul si framantam un aluat
Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la rece 20-30 de minute

Crema:

Amestecam ingredientele cu o spatula

Merele:


Taiem merele in doua, scoatem semintele, taiem fiecare jumatate in felii subtiri, apoi le separam in sferturi

Montajul:

Scoatem aluatul de la frigider, il intindem intr-o foaie de mai putin de 1/2 cm, apoi cu un cookie cutter sau bol cu margini fine, taiem cercuri cu diametrul de 10 cm pe care le punem direct in tava, pe hartie de copt, si le intepam din loc in loc cu o fruculita

Framantam din nou aluatul ramas si facem 12 suluri subtiri de lungimea diametrului cercului, apoi impletitm doua cate doua

Distribuim crema pe cele 6 cercuri de aluat

Punem cate un sfert de mar, apoi adaugam de jur imprejur aluatul impletit

Ungem cu ou batut, apoi presarm zahar

Coacem la 180 de grade, functia Circo Therm (sau ventilatie) pentru 20 de minute

Savuram!

Cu drag, Praji.

poate iti place si

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *