Mere în foietaj din cartea „Deserturi Magice cu Prăjiturela”

Mere în foietaj din cartea "Deserturi Magice cu Prăjiturela"

Mi-am dorit ca în cartea mea „Deserturi Magice cu Prăjiturela” să am rețete simple, pe care le face oricine. Aceste mere aromate cu scorțișoară în foietaj deja v-a cucerit și mulți dintre cei care ați cumpărat cartea le-ați făcut. Sunt delicioase servite calde, simple sau cu înghețată de vanilie. La final găsiți și modul de preparare video.

Ingrediente:
•2 mere mari

• 2 linguri zahăr

• 1 linguriță scorțișoară

• 1 foaie de aluat de foietaj

• 1 ou (pentru uns)

• Zahăr suplimentar pentru presărat

Cum procedăm:

• Încingem cuptorul la 200°, funcția CircoTherm;

• Tăiem merele în felii de aproximativ 1 cm grosime și scoatem cotorul fiecărei felii pentru a obține un cerc cu o gaură în mijloc. Într-un bol amestecăm zahărul cu scorțișoara, apoi trecem fiecare felie de măr prin acest amestec, asigurându-ne că sunt bine acoperite;

• Întindem foaia de aluat de foietaj pe suprafața de lucru și o tăiem în fâșii de cel mult 1 cm lățime;

• Învelim fiecare felie de măr în fâșiile de aluat, începând de la exterior și mergând spre interior, suprapunând ușor aluatul pentru a acoperi complet merele;

• Așezăm merele în foietaj pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;

• Batem oul și ungem fiecare felie de măr învelită în aluat cu ou bătut;

• Presărăm zahăr suplimentar deasupra pentru un aspect crocant și frumos rumenit;

• Coacem în cuptorul preîncălzit la 200° de grade timp de 20 de minute, sau până când aluatul este frumos rumenit și crocant.

Poftă bună!

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *