Mi-am dorit ca în cartea mea „Deserturi Magice cu Prăjiturela” să am rețete simple, pe care le face oricine. Aceste mere aromate cu scorțișoară în foietaj deja v-a cucerit și mulți dintre cei care ați cumpărat cartea le-ați făcut. Sunt delicioase servite calde, simple sau cu înghețată de vanilie. La final găsiți și modul de preparare video.
Ingrediente:
•2 mere mari
• 2 linguri zahăr
• 1 linguriță scorțișoară
• 1 foaie de aluat de foietaj
• 1 ou (pentru uns)
• Zahăr suplimentar pentru presărat
Cum procedăm:
• Încingem cuptorul la 200°, funcția CircoTherm;
• Tăiem merele în felii de aproximativ 1 cm grosime și scoatem cotorul fiecărei felii pentru a obține un cerc cu o gaură în mijloc. Într-un bol amestecăm zahărul cu scorțișoara, apoi trecem fiecare felie de măr prin acest amestec, asigurându-ne că sunt bine acoperite;
• Întindem foaia de aluat de foietaj pe suprafața de lucru și o tăiem în fâșii de cel mult 1 cm lățime;
• Învelim fiecare felie de măr în fâșiile de aluat, începând de la exterior și mergând spre interior, suprapunând ușor aluatul pentru a acoperi complet merele;
• Așezăm merele în foietaj pe o tavă tapetată cu hârtie de copt;
• Batem oul și ungem fiecare felie de măr învelită în aluat cu ou bătut;
• Presărăm zahăr suplimentar deasupra pentru un aspect crocant și frumos rumenit;
• Coacem în cuptorul preîncălzit la 200° de grade timp de 20 de minute, sau până când aluatul este frumos rumenit și crocant.
Poftă bună!