Inghetata din doar trei ingrediente plus biscuiti

Inghetata din doar trei ingrediente?! Ei bine, da! Si pe desupra mai e si fara lactate sau oua (adica vegana sau de post). Este doar din fructe congelate si un praf de faina de cocos. Si ca sa multumim si iubitorii de crocanteala, am adaugat si biscuiti crocanti cu o parte de invelis de ciocolata, care sa completeze perfect tabloul unei inghetate delicioase, gata in 5 minute.

Vara, draga de ea, se cam lasa asteptata. Poate daca incepem sa mancam cat mai multa inghetata, se incumenta sa vina cu mai mult soare si mai putine ploi (sa fie ploi numai bune pentru agricultura, dar nu mai mult). 🙂

Colaboratorii mei de la Alka m-au provocat ca vara asta sa va aduc retete super simple, cu ingrediente la indemana tuturor si pregatite in doi timpi si trei miscari. Ba mai mult, m-au indemnat sa vin cu idei si recomandari pentru voi care nu tin doar de zona culinara. Asa ca va invit sa luati parte aventura care ne asteapta vara asta. Dau putin din casa si va spun ca va fi cu jucarii si calatorii, cu poze „de revista” si animatii dragalase. 😉

Mai jos va las filmuletul simpatic cu prepararea inghetatei, dar si reteta scrisa cu ingredientele exacte si pasii.

Inghetata din doar trei ingrediente plus biscuiti
Print
Ingrediente (pentru 4 portii generoase)
  1. 4 banane bine coapte
  2. 100 de g afine/capsuni/mango/zmeura
  3. 1 lingura faina de cocos (optional – daca nu va place gustul sau textura, puteti sa nu o adaugati)
  4. Cateva linguri de apa
Cum procedam
  1. Curatam bananele si le taiem felii, apoi le congelam pentru minim 2 ore (de preferat peste noapte)
  2. Cu fructele procedam la fel – le congelam (sau le putem lua direct congelate)
  3. Scoatem fructele de la congelator, apoi le adaugam intr-un blender impreuna cu faina de cocos (daca folosim) si 4 linguri de apa
  4. Mixam pana obtinem o textura cremoasa
  5. *Daca vedem ca nu obtinem o compozitie cremoasa, mai adaugam 3-4 linguri de apa
  6. Dupa mixare punem compozitia intr- caserola si o dam la congelator pentru 30 de minute. Daca insa ne place mai cremoasa, putem sa o savuram imediat.
Notes
  1. Nota: v-am prezentat-o in cornete, insa recunosc, eu am mancat-o intr-un bol cu biscuiti zdrobiti pe deasupra. 
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
Cu drag, Praji!

(articol spnsorizat)

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *