Hot dogs pentru care te va iubi familia, vecinii, prietenii sau oricine ii va degusta
Astăzi vă prezint un aluat în care plantele aromatice mediteraneene și roșiile deshidratate, dar și alte mirodenii @kamiscondimente sunt vedeteCa toping, bineînțeles că nu am mers pe varianta
clasică ci, pe lângă crenvurști fripți, am făcut un sos de iaurt aromatizat cu usturoi granulat Kamis, am adăugat șalotă tocată, ardei jalapeno, fulgi de usturoi pentru extra crocănțeală și ktechup
Mai jos vă las rețeta pas cu pas
Pentru aluat (8 chifle de ~120g buc):
550 g faina alba de grau 000
200 ml
lapte
30 g zahăr
1/2 plic roșii deshidratate Kamis
2 lingurițe ierburi mediteraneene Kamis
50 unt topit și răcit1 ou + 1 ou ptr uns
2 linguri ulei1 plic drojdie
Kamis dizolvată în 100 ml apă călduță
2 linguri de ulei pentru uns bolul
Pentru toping
Sosul:
200 g iaurt grecesc
1 linguriță usturoi pudră
Piper
Sare
Crenvurști
Șalotă tocată mărunt
Felii de ardei jalapenos Ketchup
Cum procedam:
Intr-un pahar turnăm apa căduță și drojdia – lăsăm deoparte 15 minute pentru a o activa Într-un bol încăpător adăugăm restul ingredientelor + drojdia activată
Amestecăm făina cu mirodeniile Kamis și sarea
Framantam 5 minute cat sa se lege, apoi adaugam trepatat untul pana obtinem un aluat moale, elastic si putin lipicios (mixerul meu KA a facut toata treaba in 10 minute)Ungem peretii bolului cu putin ulei, punem aluatul, acoperim bolul cu folie de plastic (pentru a se pastra umiditatea) și il punem la crescut intr-un loc calduros, pentru 2 oreDupa cele 2 ore scoatem aluatul din bol și îl impartim in 8 părți egale – eu am cântărit 115-120 g/bila de aluat
Acoperim cu un serevet umed si lasam la odihnit 15 minute
Dupa cele 15 de minute întindem ușor ficare bilă în parte și formăm un sul
Punem chiflele de hot dog astfel formate în tavă, le acoperim din nou cu șervețel umed și după ce le lăsăm iarăși 15 minute la odihnit le ungem cu ou bătut
Coacem la cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 20 minute sau pana cand sunf frumos rumenite
Scoatem chiflele, le lăsăm la răcit, le tăiem, superficial, in doua și le umplem cu sos, crenvurști, ceapă, ardei și usturoi crocant Kamis.