NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
octombrie 15, 2024
Hot dogs pentru care te va iubi familia, vecinii, prietenii sau oricine ii va degusta.
Astăzi vă prezint un aluat în care plantele aromatice mediteraneene și roșiile deshidratate, dar și alte mirodenii @kamiscondimente sunt vedete. Ca toping, bineînțeles că nu am mers pe varianta clasică ci, pe lângă crenvurști fripți, am făcut un sos de iaurt aromatizat cu usturoi granulat Kamis, am adăugat șalotă tocată, ardei jalapeno, fulgi de usturoi pentru extra crocănțeală și ktechup.
Într-un pahar turnăm apa căduță și drojdia – lăsăm deoparte 15 minute pentru a o activa Într-un bol încăpător adăugăm restul ingredientelor + drojdia activată.
Amestecăm făina cu mirodeniile Kamis și sarea.
Framantam 5 minute cat sa se lege, apoi adaugam trepatat untul pana obtinem un aluat moale, elastic si putin lipicios (mixerul meu KA a facut toata treaba in 10 minute). Ungem peretii bolului cu putin ulei, punem aluatul, acoperim bolul cu folie de plastic (pentru a se pastra umiditatea) și il punem la crescut intr-un loc calduros, pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore scoatem aluatul din bol și îl impartim in 8 părți egale – eu am cântărit 115-120 g/bila de aluat.
Acoperim cu un serevet umed si lasam la odihnit 15 minute.
Dupa cele 15 de minute întindem ușor ficare bilă în parte și formăm un sul.
Punem chiflele de hot dog astfel formate în tavă, le acoperim din nou cu șervețel umed și după ce le lăsăm iarăși 15 minute la odihnit le ungem cu ou bătut.
Coacem la cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 20 minute sau pana cand sunf frumos rumenite.
Scoatem chiflele, le lăsăm la răcit, le tăiem, superficial, in doua și le umplem cu sos, crenvurști, ceapă, ardei și usturoi crocant Kamis.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.