NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
octombrie 24, 2022
Halloween, acest bal mascat haios este o ocazie să ne bucurăm împreună cu cei mici și să ne punem la contribuție imaginația.
De când ne-am mutat într-un cartier cu copii multi, am realizat câtă bucurie pe aduce lor această costumare și tot ce înseamnă pregătirile de dinainte de „colindat”.
Azi va propun o rețetă de gogoși fantome pe care eu le-am pregătit pentru o seara de filme horror.
Mai jos va las un clip haios și rețeta detaliată.
Intr-un bol încăpător amesteam faina, drojdia, sarea, zaharul și zahărul vanilat, apoi turnam laptele caldut
Incepem sa framantam pana obtinem un luat lipicios, apoi adăugăm untul și mai frământam
După 10- 12-15 transferam aluatul pe blat și îl mai framantam câteva minute minute pana obtinem un aluat elastic pe care, daca il formam intr-o bila si presam pe suprafata acesteia, aluatul revine la forma initiala
Acoperim bolul cu o folie de plastic, apoi il dam la loc calduros si lasam aluatul la dospit o ora – o ora jumatate sau pana cand isi dubleza volumul
După dospire ungem bine cu ulei suprafata de lucru si un sucitor și ntindem aluatul intr-o foaie de ~30/40 cm cu o grosime de ½ cm
Decupam gogosile cu ajutorul unui cutter pahar de dimesniunile pe care le dorim iar apoi decupam orificiile pentru gura și ochi (eu am făcut-o cu ajutorul unui fii, voi puteți face cu ce aveți la îndemână)
Decupam toate gogosile din bucata de aluat, abia apoi incepem sa le prajim in uleiul încins la 170-180 de grade
Înainte să le punem in ulei tragem de ele astfel încât să obținem forma specifică unei fantome
Prajim gogosile in baie de ulei bine incins. Stim ca sunt facute cand devin aurii-maronii si pe parti nu se mai fac bulbuci mari
Scoatem gogosile intr-un bol in care am pus cateva prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei
Le pudram cu zahar pudra și le mâncăm cu Nutella (opțional)
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.