Fursecuri cu scortisoara si mirodenii

Cui nu-i plac melcii cu scortisoara sau cinnamon rolls?! Cred ca tuturor. Dar ce ziceti daca avem acelasi gust, ba mai bun, dar cu alta textura, de fursecuri?! Fursecuri cu scortisoara si mirodenii.

Cei de la Fuchs mi-au trimis o cutie cu foarte multe mirodenii si condimente. Ierburi aromatice, combinatii pentru gratar sau mancaruri, mix de codimente pentru Craciun sau pentru cafea, toate 100% naturale.

Pentru ca voiam sa fac biscuti si sau fursecuri, din toata nebunia de arome mi-au facut cu ochiul scortisoara si rasnita cu zaharul cu ghimbir si portocala. Bineinteles ca am folosit si pastaia de vanilie. Nimic nu se compara cu aroma de vanilie proaspata.

Aceste fursecuri sunt cele mai fragede si mai aromate fursecuri pe care le-am facut pana acum. Untului din aluat i se adauga untul din crema, care au rolul de a le fragezi si mai mult.

Daca nu punem la socoteala timpul de asteptare, se fac foarte rapid. Avem nevoie de un mixer sau, daca nu avem, de niste maini puternice, un tel si o spatula.

Mai jos va las reteta scrisa si un moc tutorial video.

Ingrediente ( pentru 12 fursecuri)
Pentru aluat:
125 g unt
125 g zahar
250 g faina
1 lingura smantana fermentata, clasica
1 ou

2 linguri miere
Semintele unei jumatati de pastai de vanilie
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare

Pentru crema:
75 g unt
100 g zahar brun
2 lingurite scortisoara
1 lingurita zahat cu ghimbir si portocala
1/2 pastaie de vanilie – semintele

Cum procedam:
Pasul 1:
Mixam untul cu zahatul pana obtinem o crema aerata (ca o spuma), apoi adaugam restul ingredientelor si mixam pana la incoporare
Punem aluatul format pe o folie, il aplatizam, il împacchetam si il bagam la rece pentru 30 de minute

Crema: mixam toate ingredientele pentru 2 minute (nu e nevoie ca zaharul sa fie topit)

Scoatem aluatul, intindem o foaie de 1/2 cm, intindem crema pe foaie, rulam, apoi dam iar la rece 20 de minute

Scoatem de la rece si taiem sulul in 2, apoi fiecare jumatate in 6 – astfel obtinem 12 fursecuri

Le punem in tava, cu distanta intre ele (se vor dilata usor) si le coacem 10 minute la 190 de grade, functia ventilatie.

Le putem savura atat calde cat si reci. #fuchsRO @povesticufuchs

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *