Cozopanettone

cozopanettone


Cozopanettone, anyone? Banuiesc ca ati vazut reclama si stiti despre ce vorbesc.

Cand cei de la @carrfeourromania mi-au propus sa fac un desert care sa contina si panettone si cozonac gata facute, pur si simplu m-am blocat. Se pare ca la desert nimeni nu face #Compromisiuni. Apoi m-am gandit ca o mare parte dintre deserturi sunt blat si crema… si eventual invelis de ciocolata.

Asa ca vin azi la voi cu braduti cozopanettone, din cozonac si panetone, cu doua feluri de ganache de ciocolata – o crema aerata la interior, si una cremoasa si fina pe extrerior.

Ingrediente (pentru 6 braduti):

  • 1 panettone, taiat felii pe orizontala
  • 6 felii de cozonac
  • 250 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g unt
  • optional, bomboane pentru decor

Cum procedam:

Taiem cu o forma de bradut felia de cozonac, apoi pe cea de panettone, fara sa o indepartam pe cea de cozonac (stil sandwich).

Pentru crema: punem pe baie de aburi 100 g ciocolata neagra si 100 ml frisca pana cand se topeste ciocolata. Cand s-a topit, o luam de pe foc, amestecam pana se formeaza o crema lucioasa, adaugam cubul de unt, apoi amestecam pana se topeste. Racim complet, apoi mixam pana crema se aereaza si deschide la culoare (maxim 1 min). Distribuim crema intre cei 2 braduti.

Topim si restul de crema si ciocoata si o punem peste braduti. Dam model ciocolatei cu o spatula sau ii lasam fini, fara model. Optional, decoram cu bombonele.

Ca #pairing propun #Tamaioasa Romaneasca Aurelia Visinescu, eticheta #Deschidemvinul romanesc.

Alte retete festive gasiti si pe contul meu de Instagram, Prajiturela.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.