Cornulete fragede cu magiun de prune

Astazi va prezint ultima prajitura a copilariei propusa in colaborarea cu @finoromania. Va multumesc voua ptr voturi si feedback si lor ca mi-au dat ocazia sa fac prajiturile copilariei mele si ale voastre (pe unele chiar in premiera). 🤗

In sondajul de saptamana trecuta au castigat cornuletele fragede… umplute cu magiun si cu aluatul facut cu untura; se stie ca e cel mai fraged aluat. I-am cerut imediat mamei reteta. Ce a omis ea sa spuna e ca din reteta pe care mi-a dat-o nu ies 60, cum am inteles eu, ci 160! 😁

Asadar, tineti cont de asta cand vreti sa faceti, si folositi regula de trei simpla daca vreti sa coaceti mai putine. Va zic insa ca e indicat sa faceti macar 1/2 portie.

Ingrediente:
350 g iaurt 3,5% grasime
650 g untura de porc (sau gasca), la temperatura camerei
1,3 kg faina
50 g drojdie proaspata
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
800 g magiun de prune
200 g zahar pudra ptr pudrat (optional)

Cum procedam:
Maruntim drojdia si o amestecam cu zaharul, apoi turnam iaurtul si iar amestecam
Adaugam untura, o incorporam bine in compozitie, apoi adaugam faina si framantam un aluat (doar pana se incorporeaza complet, nu mai mult – daca framantam mai mult, activam glutenul si, dupa coacere, coruneletele nu vor fi la fel de fragede)
Formam aluatul intr-un sul, apoi il taiem in bucati de 220-230 g
Le aplatizam, le invelim in folie si le bagam la frigider pentru minim 2 h
Dupa cele 2 h, pe blatul infainat intindem aluatul intr-o foaie subtire, il taiem in 16 (ca in clip)
Punem cate 1/2 lingurita magiun in marginea exterioara, rulam si formam cornuletele
Le coacem 15 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade (functia ventilatie)
Optional, cat sunt calde le tavalim prin zahar pudra.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.