Churros

…cu sos de ciocolata

Stiu ca v-am promis ca postez reteta de churros saptamana trecuta, insa, na… cred ca stiti, m-a cam luat valul. E o asa agitatie si nerabdare in viata mea acum, incat nici nu stiu ce sa mai fac. De ce atata agitatie?! Pai sa va uitati la Pro Tv luni, la 20:30 si veti vedea de unde vajul din viata mea la acest moment. Sunt sigura ca dupa data istorica de 29 februarie 2016, viata mea se va mai linisti… sau nu. 😉

Mai stiu ca unii dintre voi asteapta cu nerabdare reteta, care, fie vorba intre noi, este extrem de simpla. Asa ca zic sa las vorba lunga si sa va scriu care-i treaba cu „gogoselele” astea mexicane. Se fac usor, se mananca si mai usor asa ca, va zic din start: e rost de portie dubla!

 

churros3churros4

Churros
Print
Ingrediente
Pentru churros
  1. (Folositi o cana - de ceai- drept unitate de masura)
  2. 1 cana de apa
  3. 1 cana de faina
  4. 100 g (5 linguri) +3 linguri de zahar
  5. 3 linguri ulei de masline
  6. un praf de sare
  7. 2 lingurite scortisoara macinata
Pentru sosul de ciocolata
  1. 100 g ciocolata (o tableta)
  2. 50 ml (3 linguri) smantana pentru frisca
Pentru prajit
  1. 500-750 ml ulei
Cum procedam
  1. Punem la fiert apa, uleiul, cele 3 linguri de zahar si parful de sare
  2. Cand da apa in clocot, turnam faina (toata deodata)
  3. Amestecam energic pana se formeaza o bila
  4. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca
  5. Punem la incins uleiul intr-o cratita sau tigaie adanca
  6. Amestecam zaharul ramas cu scortisoara si le punem intr-o farfurie intinsa
  7. Punem aluatul intr-un pos cu cap in forma de stea
  8. Punem cu ajutorul posului "carnaciori" de 5-6 cm direct in uleiul incins, taindu-i un cutit sau o foarfeca
  9. (Daca nu aveti pos, folositi o punga rezistenta careia ii taiati un colt)
  10. Lasam la prajit pana gogosele lunguiete se ridica la suprafata si capata o culoare aurie
  11. Scoatemi gogoseslele pe un servet de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei, apoi, imediat le tavalim prin zaharul amestecat cu scortisoara
Sosul de ciocolata
  1. Infierbantam smantana (atentie, avem grija sa nu fiarba)
  2. Taiem ciocolata bucatele mici
  3. Turnm smantana fierbainte peste ciocolata si lasam asa 2 minute
  4. Dupa cele 2 minute, amestecam si sosul este format
  5. Mancam churros-ii 😉 calzi, cu sos de ciocolata
Ustensile necesare
  1. pos (sau o punga pentru congelator)
  2. cap de pos in forma de stea
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
churros5churros1   Din cand in cand ne mai alintam si calcam stramb… pentru ca meritam. 😉 Cu drag, Praji

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.