Cheesecake in oua de ciocolata

Am vazut pe internet,  o poza cu niste oua de ciocolata care aratau in interior exact ca niste oua normale. Mi s-a parut atat de interesanta ideea incat am zis ca neaparat trbuie sa fac si eu. Inca de cand nu stiam cum se fac aveam deja acest “desen animat” in minte. Asa ca am facut cercetari si am descoperit ca in interior poti pune branza care sa arate ca albusul fiert si pe post de galbenus aprope orice ii seamana  la culoare (gemuri sau fructe). 

Ouale pe carele-am facut eu au interior exact de cheesecake la rece, adica biscuite cu unt, crema de branza cu zahar si frsica lichida, iar galbenusul este de fapt o bucatica de piersica din compot. 

De mentionat este faptul ca nu am reusit sa il fac surpriza integala, adica i-am facut capacel si pe acolo am pus compozitia. Deci oul este deja crapat cand, de exemplu vreti sa il aduceti la masa. Cred ca se mai poate face un orificiu in partea de jos a oului, insa introducerea compozitiei este extrem de dificila. Eu va sugerez, daca vreti sa ii faceti, sa nu va stresati cu acest aspect. Pur si simplu taiaiti neuniform partea de sus, puneti biscuitele, branza, apoi piersica si gata, oul vostru de ciocolata e gata! 

Ingrediente (pentru 6 oua):

2 biscuiti digestivi

1 cub mic de unt, topit si racit

200 g crema de branza

100 ml smantana pentru frisca

1 lingura de zahar pudra

1/2 lingurita extract de vanilie

2 jumatati de piersica din compot

Cum procedam:

Maruntim biscuitii pana obtinem un pesmet, apoi ii amestecam cu untul (eu am pus biscutii intr-un mojar de piatra I-am maruntit cu pistililul, apoi am adaugat untul si am amestecat)

Amestecam cu un tel crema de branza, smantana pentru frisca, zaharul si vanilia, apoi le punem intr-un pos sau intr-o punga, pe care ulterior o vom taia in colt

Cu ajutorul unui cutit subtire taiem 6 “galbenusuri” din piersici (suprafata lor este rotunda si este foarte usor sa le taiem)

Taiem sau rupem cu grija “capacul” oualor de ciocolata

Cu ajutorul unei  lingurite mici punem biscuiti in ou, apoi presam usor

Cu posul sau punga pompam compozitia cu branza pana cand ajunge in partea de sus a oului

La final adaugam felia de piersica

Ideal este sa le punem pe un suport de oua sau pe un vas in care sa stea drepte.

Va doresc Paste luminat si linistit alaturi de cei dragi!

Cu drag, Praji.

Poate iti place si

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.