NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 3, 2025
Dacă vă doriți un desert aromat, pufos și lejer, acest chec de post (vegan) cu lămâie, mac și ulei de măsline este alegerea perfectă. Fără ouă, fără lactate, dar cu un gust care vă va cuceri de la prima felie. Ideal pentru micul dejun sau pentru o pauză dulce, alături de o cană cu ceai sau cafea.
Se face ușor, din ingrediente simple și are o textură aerată și echilibrată, datorită uleiului de măsline și timpului de repaus pe blat.
Începem prin a preîncălzi cuptorul la 170°C, căldură sus-jos, fără ventilație.
Într-un bol mare, amestecăm făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, sarea, semințele de mac și coaja rasă de la cele 3 lămâi.
Separat, combinăm laptele vegetal cu sucul de la 2 lămâi și îl lăsăm 2-3 minute să se activeze. Adăugăm uleiul de măsline și vanilia, apoi amestecăm bine.
Turnăm lichidele peste amestecul uscat și omogenizăm cu o spatulă, fără să insistăm prea mult.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lăsăm pe blat 30 de minute – 1 oră.
Coacem timp de 55 de minute – 1 oră, până când checul e rumenit frumos și trece testul scobitorii.
Lăsăm 10 minute în tavă, apoi îl scoatem pe un grătar să se răcească complet. Se păstrează perfect 2-3 zile, acoperit.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.