NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Brownie cu unt de arahide si gem

Picture of Prăji

Prăji

aprilie 30, 2020

In dictionarul meu, asa arata un brownie. Asa e si la gust, insa asta puteti afla doar daca faceti si voi.

Nu voi mai incepe povestea cu „mie imi plac deserturile umede si dense” pentru ca o stiti deja. Desi am pe blog o reteta de brownie foarte iubita, aceea este mai degraba o negresa umeda – pentru ca este ca un pandispan umed cu cacao. 

Ce avem azi aici este multa ciocolata, putina faina si, in plus, unt de arahide si o fina dulceata de transafiri. O placere decadent efectiv.

Daca sunteti iubitori de ciocolata, aceste este desertul pe care trebuie sa-l incercati! 

Ingrediente (pentru o tava de 20/30 cm, ~ 15 bucati).

Lista de ingrediente

Cum procedăm?

Topim ciocolata impreuna cu zaharul si untul pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde

  • Pe baie de aburi – punem ciocolata zaharul si untul intr-un bol termorezistent pe care il punem peste o cratita in care fierbe apa la foc mic. Avem grija ca fundul bolului sa nu atinga apa. Amestecam ocazional, pana se topesc ciocolata si untul.

Transferam compozitia intr-un bol mai mare, amestecam cu un tel pentru a se raci usor, apoi adaugam, pe rand, cele 3 oua – nu adaugam urmatorul ou pana nu se incorporeaza precedentul
Dupa ce am incorporat ouale, cernem in bol cacaoa, apoi faina
Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam vanilia si mai amestecam putin
Transferam compozitia intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt
Cu ajutorul unei lingurite punem din loc in loc untul de arahide si gemul si facem spirale pentru a le ingloba in compozitie.

Coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute (functia ventilatie).

O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem cuburi.

O pastram la frigider pana la o saptamana.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.