Brownie cu unt de arahide si gem

In dictionarul meu, asa arata un brownie. Asa e si la gust, insa asta puteti afla doar daca faceti si voi.

Nu voi mai incepe povestea cu „mie imi plac deserturile umede si dense” pentru ca o stiti deja. Desi am pe blog o reteta de brownie foarte iubita, aceea este mai degraba o negresa umeda – pentru ca este ca un pandispan umed cu cacao. Ce avem azi aici este multa ciocolata, putina faina si, in plus, unt de arahide si o fina dulceata de transafiri. O placere decadent efectiv.

Daca sunteti iubitori de ciocolata, aceste este desertul pe care trebuie sa-l incercati!

Mai jos va las un scurt video cu pasii si mai jos, reteta scrisa.

Ingrediente (pentru o tava de 20/30 cm, ~ 15 bucati):

Brownie cu unt de arahide si gem

200 g unt
300 g ciocolata neagra
150 g zahar brun
150 g zahar tos(alb)
3 oua
90 g faina
90 g cacao
1 lingurita extract de vanilie
150 g unt de arahide
5-6 lingurite de gem (preferatul nostru, eu am folosit dulceata de trandafiri)

Cum procedam:

Topim ciocolata impreuna cu zaharul si untul pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde

  • Pe baie de aburi – punem ciocolata zaharul si untul intr-un bol termorezistent pe care il punem peste o cratita in care fierbe apa la foc mic. Avem grija ca fundul bolului sa nu atinga apa. Amestecam ocazional, pana se topesc ciocolata si untul.

Transferam compozitia intr-un bol mai mare, amestecam cu un tel pentru a se raci usor, apoi adaugam, pe rand, cele 3 oua – nu adaugam urmatorul ou pana nu se incorporeaza precedentul
Dupa ce am incorporat ouale, cernem in bol cacaoa, apoi faina
Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam vanilia si mai amestecam putin
Transferam compozitia intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt
Cu ajutorul unei lingurite punem din loc in loc untul de arahide si gemul si facem spirale pentru a le ingloba in compozitie.

Coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute (functia ventilatie).

O lasam sa se raceasca in tava, apoi o taiem cuburi.

O pastram la frigider pana la o saptamana.

Cu drag, Prajiturela.


poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *