Brownie cu piersici

Inca este sezonul piersicilor si caiselor, asa ca eu zic sa profitam la maxim. Nu sunt mare fan ciocolata, insa o brownie umeda si aerata asociata cu aciditatea si aroma piersicilor este in topul preferintelor mele.

Aceasta prajitura  e super rapida si cu ingrediente pe care sigur le aveti si voi prin dulap si frigider. Vreau sa va conving ca un desert facut in casa este mai simplu decat va asteptati. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati ingredientele solide, pe cele lichide, apoi intre ele si prajitura este, practic pregatita. V-am lasat mai jos reteta si in varianta mai umeda, dar si mai uscata, in functie de preferintele voastre.

Ingrediente:

200 g faina

50 g cacao

¼ lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

150 g zahar

3 oua

150 m ulei vegetal (cel mai bun e cel de floarea soarelui)

150 ml lapte

2 linguri miere

1 praf de sare

4-5 piersici

Cum procedam:

Cernem intr-un bol incapator faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, adaugam zaharul si un praf de sare, apoi amestecam

In alt bol amestecam toate ingredientele lichide: uleiul, laptele, mierea si ouale si le batem usor cu un tel

Turnam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam cu un tel doar cat sa se incorporeze

Spalam si taiem felii piersicile (le taiem in 4, apoi fiecare sfert in 2)

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt – eu am folosit o tava de 20/30 cm

Adaugam pe deasupra feliile de pierici

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute daca dorim ca partea superioara sa fie usor cremoasa (ca in pozele mele) sau 30 de minute daca ne place coapte integral

Scoatem prajitura din tava si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Savuram cu pofta!

Cu drag, Praj.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.