Briose cu cafea, insiropate

De cand am mai mult timp liber am si chef de gatit, de cautat retete, de creat si de improvizat. Intr-una din serile trecute, am scos cateva carti de bucate de pe raft, carti pe care nu le mai rasfoisem de cativa ani. Prima la care am ramas si din care am selectat 3 retete este „Baking made easy” scrisa de Loraine Pascale in care am gasit reteta acestor briose cu cafea, insiropate.

Lorain Pascale este un fost top model, actualmente chef britanic care produce mai multe emisiuni culinare si care a avndut aproape un milion de copii ale cartilor sale de bucate.

Astazi va prezint o reteta de briose care contin si sunt insiropate cu cafea. La ea in carte apar sub denumirea de „mini tiramisu” pentru ca ea le-a taiat in 2 si a pus si un start de mascarpone. Eu am preferat sa las branza doar la interior.

Rezultatul: niste briose umede si foarte aromate cu o textura aerata si cu gust divin de cafea. Eu nu sunt o mare bautoare de cafea, insa de aceste briose efect m-am indragostit.

Va las mai jos reteta scris pas cu pas si reteta video.

Ingrediente (pentru 6 briose) – daca doriti sa faceti 12, doar dublati cantitatile

Pentru briose:

90 g unt 82% grasime, la temperatura camerei

50  zahar brun

50 g zahar tos (alb)

2 oua

180 g faina

1/2 lingurita praf de copt

50 g branza de vaci bine scursa/ricotta/urda

3 linguri cafea tare (eu am pus espresso) sau 2 linguri de cafea instant dizolvata in 3 linguri de apa

Pentru sirop:

100 g zahar tos (alb)

100m ml apa

3 linguri cafea tare (eu am pus espresso) sau 2 linguri de cafea instant dizolvata in 3 linguri de apa

Cum procedam:

Mixam untul si zaharul pana obtinem o crema aerata/spuma

Adaugam 1 ou, mixam pana la incorporate, apoi adaugam jumatate din catintatea de faina si iar mixam pana la incorporare

Repetam operatiunea si cu celalalt ou si cu a doua jumatate a cantitatii de faina

Adaugam branza si cafeaua si le incorporam  

Pregatim o tava de briose cu chese de briose (hartii) sau ungem locasurile cu unt

Cu ajutorul unei cupe de inghetata sau linguri distribuim compozitia in cele 6 locasuri

Coacem briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute

Siropul:

Amestecam toate ingredienetle si le punem la foc

Lasam la foc pana se topeste zaharul

Lasam siropul la racit

Insiropare:

Cand briosele sunt reci, le scoatem din hartiute, le intepam in partea superioara cu o scobitoare si le insiropam bine.

Le servim ca atare! Sunt delicioase!

Cu drag, Praji

poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.