NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
Alegeți favoritele și salvati postarea pentru idei de mic dejun.
Dacă vreți să detaliez vreuna dintre ele, dați-mi de veste. 🤗
@teodoradanielamocanu - pentru tine 😉
Alegeți favoritele și salvati postarea pentru idei de mic dejun.
Dacă vreți să detaliez vreuna dintre ele, dați-mi de veste. 🤗
@teodoradanielamocanu - pentru tine 😉
...
🍜 Porc cu legume în stil chinezesc, gata în 25 de minute pe ceas dacă faceți cum fac eu. 😉
În orice activitate, organizarea e cheia. Gătitul nu e mai prejos. Așadar, vă provoc să cronometrați dacă faceți această rețetă după indicațiile mele.
Cum am făcut eu:
1. Într-un bol termorezistent am pus o parte orez, două părți apă, am acoperit bine/strâns cu folie de aluminiu și am dat la air fryer la 180° pentru 20` (timerul air fryerului mă ajută).
2. Am pus pe blatul de lucru toate ingredientele și ustensilele: uleiul și sosurile, legumele, farfurii, cuțit și tocător (obligatoriu cu șervet/lavetă umedă sub el), bol/cutie pentru resturi.
3. Am pus wokul pe plită la încins.
Mai departe vedeți în clip.
Mai jos vă las ingredientele pentru 4 porții:
1. Carnea: 500 g carne de porc (preferata voastră - eu am avut pulpă) tăiată felii subțiri perpendicular pe fibră, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță cu vârf amidon de porumb, 150 ml apă. Amestecăm totul, apoi lăsăm la marinat minimum 30` - până la 3 zile. Cu cât lăsăm mai mult, cu atât carnea va avea o textură mai gelatinoasă - specifică preparatelor asiatice.
2. Legume: 1 morcov mare, 1 tijă de țelină, 1 ardei (capia sau gras), 100 g ciuperci proaspete (oricare), 3 căței de usturoi, 2 cm de ghimbir, 1 ceapă.
3. Sosuri și ulei: 3 linguri ulei de susan, ~ 5 linguri sos de soia (light - cel normal, sărat), 2 linguri sos de soia dark (cel gros și dulce), 1 lingură sos de stridii/de pește, 1 lingură Sriracha (opțional, dacă vreți puțin picant, sau mai mult dacă vă place picant), 200 ml apă + 1 lingură cu vârf de amidon.
La final, gustați și mai adăugați sos de soia sau, dacă simțiți că e prea sărat pentru gustul vostru, apă fierbinte.
Sper să vă placă și să vă fie utile și pe viitor sfaturile mele.
🍜 Porc cu legume în stil chinezesc, gata în 25 de minute pe ceas dacă faceți cum fac eu. 😉
În orice activitate, organizarea e cheia. Gătitul nu e mai prejos. Așadar, vă provoc să cronometrați dacă faceți această rețetă după indicațiile mele.
Cum am făcut eu:
1. Într-un bol termorezistent am pus o parte orez, două părți apă, am acoperit bine/strâns cu folie de aluminiu și am dat la air fryer la 180° pentru 20` (timerul air fryerului mă ajută).
2. Am pus pe blatul de lucru toate ingredientele și ustensilele: uleiul și sosurile, legumele, farfurii, cuțit și tocător (obligatoriu cu șervet/lavetă umedă sub el), bol/cutie pentru resturi.
3. Am pus wokul pe plită la încins.
Mai departe vedeți în clip.
Mai jos vă las ingredientele pentru 4 porții:
1. Carnea: 500 g carne de porc (preferata voastră - eu am avut pulpă) tăiată felii subțiri perpendicular pe fibră, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță cu vârf amidon de porumb, 150 ml apă. Amestecăm totul, apoi lăsăm la marinat minimum 30` - până la 3 zile. Cu cât lăsăm mai mult, cu atât carnea va avea o textură mai gelatinoasă - specifică preparatelor asiatice.
2. Legume: 1 morcov mare, 1 tijă de țelină, 1 ardei (capia sau gras), 100 g ciuperci proaspete (oricare), 3 căței de usturoi, 2 cm de ghimbir, 1 ceapă.
3. Sosuri și ulei: 3 linguri ulei de susan, ~ 5 linguri sos de soia (light - cel normal, sărat), 2 linguri sos de soia dark (cel gros și dulce), 1 lingură sos de stridii/de pește, 1 lingură Sriracha (opțional, dacă vreți puțin picant, sau mai mult dacă vă place picant), 200 ml apă + 1 lingură cu vârf de amidon.
La final, gustați și mai adăugați sos de soia sau, dacă simțiți că e prea sărat pentru gustul vostru, apă fierbinte.
Sper să vă placă și să vă fie utile și pe viitor sfaturile mele.
...
După o idee de @thefashioncreed 🫶
Mi-a plăcut atât de mult această idee, încât am făcut un album imediat ce am văzut la Ale postarea.
Sunt atât de multe lucruri mărunte care ne plac și uităm să le dăm importanță...
Ultima e litiera automată, care este lifechanging.
Ps. Urmează si un album cu ce nu-mi place. 😆
După o idee de @thefashioncreed 🫶
Mi-a plăcut atât de mult această idee, încât am făcut un album imediat ce am văzut la Ale postarea.
Sunt atât de multe lucruri mărunte care ne plac și uităm să le dăm importanță...
Ultima e litiera automată, care este lifechanging.
Ps. Urmează si un album cu ce nu-mi place. 😆
...
🍍🍖 Porc cu ananas🌶️🔥
Dacă vreți un preparat rapid, dulce-picant și plin de savoare, adaugați-l in meniul vostru.
Ingrediente:
500 g carne de porc (cotlet/muşchiuleț)
1 conservă de ananas bucăți (cu suc)
2 linguri sos de soia light (normal)
1 lingură de soa de soia dark
1 linguriță de miere
2 linguri de ketchup
1 lingură de sos Sriracha (optional)
1 lingură oțet de orez
3 căței de usturoi, tocat
1 bucată de ghimbir de 2 cm, tocat mărunt
1 ardei gras/capia, tăiat cuburi
1 ceapa medie tăiată felii
1 lingură amidon de porumb
2 linguri ulei
Seminte de susan și ceapa verde pentru presărat înainte de servire
Orez fiert, pentru servire
Cum procedăm:
• Tăiem carnea cuburi și o rumenim în ulei încins. O scoatem din wok sau, chiar peste ea, adăugăm usturoiul și ghimbirul și le călim maxim 1 minut;
• Amestecăm intr-un bol toate sosurile cu mierea, cu 100 ml de apa, 100 ml sirop de ananas din conserva și amidonul și amestecăm;
• În wok adăugăm ananasul, ardeiul gras și ceapa, călim 1 minut;
• Turnam apoi sosul, lăsăm totul să se împrietenească 2-3 minute până se transformă într-un un cremos
• Punem în farfurie, presărăm semințe de susan și ceapă verde pe deasupra și servim cu orez fierbinte.
💥 Rapid, gustos și perfect pentru zilele când vrem ceva delicios fără efort! 🍍✨
🍍🍖 Porc cu ananas🌶️🔥
Dacă vreți un preparat rapid, dulce-picant și plin de savoare, adaugați-l in meniul vostru.
Ingrediente:
500 g carne de porc (cotlet/muşchiuleț)
1 conservă de ananas bucăți (cu suc)
2 linguri sos de soia light (normal)
1 lingură de soa de soia dark
1 linguriță de miere
2 linguri de ketchup
1 lingură de sos Sriracha (optional)
1 lingură oțet de orez
3 căței de usturoi, tocat
1 bucată de ghimbir de 2 cm, tocat mărunt
1 ardei gras/capia, tăiat cuburi
1 ceapa medie tăiată felii
1 lingură amidon de porumb
2 linguri ulei
Seminte de susan și ceapa verde pentru presărat înainte de servire
Orez fiert, pentru servire
Cum procedăm:
• Tăiem carnea cuburi și o rumenim în ulei încins. O scoatem din wok sau, chiar peste ea, adăugăm usturoiul și ghimbirul și le călim maxim 1 minut;
• Amestecăm intr-un bol toate sosurile cu mierea, cu 100 ml de apa, 100 ml sirop de ananas din conserva și amidonul și amestecăm;
• În wok adăugăm ananasul, ardeiul gras și ceapa, călim 1 minut;
• Turnam apoi sosul, lăsăm totul să se împrietenească 2-3 minute până se transformă într-un un cremos
• Punem în farfurie, presărăm semințe de susan și ceapă verde pe deasupra și servim cu orez fierbinte.
💥 Rapid, gustos și perfect pentru zilele când vrem ceva delicios fără efort! 🍍✨
...
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.