Posibilitati nenumarate
Acest aluat poate ajuta la intruchiparea a nenumarate deserturi. Tapetati cu el o tava de tarta si il umpleti cu ce bunatati doriti. Atat de simplu! Este un aluat fraged si gustos, gata in cateva minute.
Iata asadar reteta.
Ne trebuie:
(Cantitatile sunt pentru o tarta mare)
- 225 g faina
- 100 g unt rece, taiat bucatele
- 100 g zahar pudra
- 1 ou
Cum procedam:
- punem faina, untul si zaharul intr-un bol (sau in robotul de bucatarie) si mixam pana obtinem o compozitie asemenatoare cu pesmetul
- adaugam oul si mai mixam cateva secunde, pana cand aluatul incepe sa se adune intr-o bila
- il rasturnam pe o suprafata tapetata cu faina, il framanatam un pic pana cand devine omogen.
*Recomandarea mea este sa faceti o cantitate dubla, sa o impartiti in 3 – o parte o folositi atunci iar restul 2 le puneti la congelator. Se pastreaza foarte bine chiar si cateva luni. Cand vreti sa il folositi, il scoateti cu cateva ore inainte si il lasati sa se dezghete usor la frigider.
Enjoy!
No comments
nu stiu cum se face, cand ma gandesc la un fel de mancare sau dulce, cineva vine in ajutorul meu cu jumatate de treaba facuta, abia astept sa fac tarta