Carrot cake cu crema de mascarpone si portocale

Simplu si delicios! 

De sarbatori am fost printesa:) Mama si soacra mea m-au alintat  numai cu bunatati. Pe langa eternele preparate specifice sarbatorilor de iarna, ele au reusit sa ma suprinda cu niste prajituri delicioase. Unele dintre ele  facute special sa impresioaneze preajiturista din mine. Si, ghici ce?! Chiar au reusit. Cea la care mi-a ramas gandul a fost super simpla prajitura cu morcov facuta de mama sotului meu. Primul dulce pe care l-am facut cum m-am intors in Bucurestia fost acest carrot cake. Ceea ce a facut ea era o prajitura foarte buna, gustoasa si usor de facut.  Asa ca la revenire in Bucuresti m-am pus pe treaba. Dar, cum orice prajitura e mai buna cu crema si parca e si mai buna daca e de fapt un tort, m-am hotarat sa o transform intr-un tort cu morcovi si crema de mascarpone. Rezultatul a fost unul uimitor, mai ales pentru ca morcovul si portocala sunt prieteni buni. Nu numai ca a iesit foarte bun, dar deja am si dat reteta unei prietene care l-a facut chiar a doua zi dupa ce l-a savurat la mine.

carrot1

Avem asadar un tort simplu si delicios cu ingrediente putine si foarte ieftine (exceptie face branza mascarpone).  Se face rapid si necesita cunostite minime intr-ale prajituritului.

Carrot cake cu crema de mascarpone si portocale
Print
Ingrediente
Pentru blat
  1. o cana de morcov razuit pe razatoarea mica
  2. o cana de zahar
  3. 1/2 cana ulei (de preferat de cocos)
  4. 1 cana de bors
  5. 2 cani de faina
  6. 1 plic praf de copt
  7. 1 lingurita extract de vanilie
  8. 1 praf de sare
Pentru crema
  1. 250 g mascarpone
  2. zeama si coaja de la o portocala
  3. 2 linguri zahar pudra (daca va place mai dulce, mai adaugati o lingura)
Pentru glazura
  1. 2 linguri zahar praf
  2. 1 lingura de apa rece
  3. stelute din zahar (sau ce decoratiuni doriti voi)
Cum procedam
  1. 1. amestecam igredientele lichide intr-un bol, iar pe cele solide in alt bol
  2. 2. adaugam ingredientele solide celor lichide si amestecam cu o lingura (avem grija sa amestecam doar pana cand ingredientele se incorporeaza, nu mai mult. Cu cat amestecam mai putin, cu atat blatul va iesi mai pufos)
  3. 3. tapetam o tava de tort (cu diametrul de 23 cm) cu faina si ulei (sau cu hartie de copt)
  4. 4. turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii
  5. 5. scoatem blatul si il lasam sa se raceasca
  6. 6. cat timp acesta se raceste preparam crema: amestecam cu o lingura de lemn toate ingredientele
  7. 7. taiem blatul in doua pe orizontala, punem crema, ornam cu glazura de zahar si stelute.
Notes
  1. Daca postiti, eliminati crema si veti avea o prajitura gustoasa si aromata.
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

 

carrot2

Savurati!

Poate iti place si

8 comments

  1. Buna. Oare pot inlocui cu ceva borsul? Din pacate nu reusesc sa gasesc in zona unde locuiesc. Multumesc mult pentru raspuns

    1. Buna, Ioana! Da, bineinteles, il poti inlocui cu apa minerala sau cu iaurt (daca nu vrei sa fie vegan/de post). 🙂

  2. hhmmmm, nu am avut placerea sa gust un tort de morcov, dar la cum arata sigur are un gust care imi va place si pe care il voi memora 😀

    1. Daca nu ai avut placerea, eu zic ca merita sa incerci sa faci unul. Se face simplu si este si foarte rapid. Merita;) Pupici!

  3. Buna, Mihaela! In compozitie se pune borş? Am inteles bine? Vreau sa fac in weekend prajitura si vreau sa fiu sigura 😀 Merci!

    1. Buna Madalina!
      Da, ai inteles bine, se pune bors in compozitie, ii da o fragezime aparte. Spor iti doresc! Sa-mi psui cum ti-a iesit. Pupici!

  4. mi-a venit ca un fulger in minte mascarpone!
    aproape fara nici o legatura cu praji asta cu morcovi, sa sti ca tiramisul first ever made in viata mea (ala de sambata) a fost gustos, dar un pic cam puha :D.

    ma cam motivezi lattely, ce sa zic?!?
    arata delicios aceasta prajitura :*

    1. Jaj ce ma bucur ca te motivez!!
      Si uite ca in final ai reusit sa postezi comentarii! Bog love!

Leave a Reply

Your email address will not be published.