NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Andreea Tutunaru -Tort Padurea Neagra

Picture of Prăji

Prăji

martie 27, 2015

…sau Amazing Gateau au Chocolat 😉

Pe super simpatica Andreea de la Skirtbike, o stiti,  am mai avut-o invitata aici, tortul pe care ni l-a prezentat ea atunci, Tort cu ciocolata, martipan si fructe de padure este le locul patru in topul cautarilor de pe blog. 🙂 Cand am vazut ce minunatie de gateau au chocolat a facut zilele trecute, i-am propus sa scrie textul si reteta si sa fie invitata mea; era pacat sa nu stiti si voi cum se face acest fabulos tort Padurea neagra, cu crema, fructe si multa-multa ciocolata. Eu ma voi opri aici, o las pe simpatica pistruiata sa povesteasca cum e sa te aventurezi intr-o padure dulce si ciocolatoasa. 😉

Cand ai oameni dragi in jurul tau, cauti sa-i surprinzi din cand in cand si, mai ales, de ziua lor de nastere. Asa incepe povestea tortului creat pentru petrecerea surpriza pe care urma sa o pregatesc unui amic de ziua lui. Aveam cheile de la casa, cu motivatia de a-i uda florile, in timp ce el era plecat la schi… si vedea in fiecare zi Matterhorn-ul de pe fereastra. Departe de mine gandul de a-mi petrece prea mult timp in jurul florilor. Inca de cand imi daduse cheile visam la un tort la care sa-ti ramana gandul. Am rasfoit toate cartile mele de bucate (multe!), dar n-am găsit ceva fabulos, stiti ce spun… Am rasfoit apoi Pinterest-ul cautand dupa „amazing gateau” si uite asa am dat peste unul din cele mai frumoase bloguri din toate timpurile: Butter and Brioche.

Blogul avea acolo gandurile mele adunate si deja simteam mirosurile dincolo de ecran, daaaar nu nu ma puteam decide ce sa pregatesc – e de inteles daca arunci un ochi peste bucataria talentatei Thalia. Si uite asa am ajuns eu in supermarket de Ziua internationala a Fericirii, cu 3 retete in brate. Nici atunci nu stiam ce tort imi doresc mai mult – cu ciocolata si menta; cu ciocolata, cirese si fructe de padure sau cheesecake cu nuci caramelizate. Dupa 20 de minute si 50 de euro cheltuiti pe ingredientele celor 3 retete am ajuns acasa si m-am decis sa fac cea mai complicata reteta, cel mai amazing gateau au chocolat, The Cake, cea mai cea prajitura dintre toate prajiturile pe care le-am facut vreodata.

Sa va povestesc si voua cum am facut. 

Am pregatit ingredientele cu o seara inainte si le-am lasat pe masa. Imi place de nu mai pot sa le vad asa insirate pe super masa din bucataria mea care te invita la gatit.

Daca va aduceti aminte de tortul cu martipan si fructe de padure pe care l-am pregatit intr-o bucatarie de 5 mp, cred ca va imaginati bucuria unei bucatarii de 7 ori mai mare. M-am trezit la 5 dimineata, nu e musai sa faceti si voi la fel, si am inceput calatoria asta de multe ore pentru prepararea gateau-lui. Pe sait scrie ca aventura dureaza o ora si inca putine minute, la mine a durat de 5 ori mai mult, caci n-aveam 3 tavi de tort, sunt mai inceata in a memora si verifica daca am pus toate ingredientele, pana mi-am baut cafeaua, pana s-a racit fiecare blat, spalat tava, pus un nou blat la cuptor, va dati seama …

Lista de ingrediente (Pentru blaturile de ciocolata delicioase, pentru o tava rotunda de 24 cm si un tort pentru 20 de persoane)

Lista de ingrediente (pentru cirese)

Lista de ingrediente (Pentru crema de mascarpone)

Lista de ingrediente (Pentru crema de ciocolata)

Lista de ingrediente (Pentru decor)

Cum procedăm?

1. Cu rabdare, rabdare, rabdare

2. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius

3. Intr-un bol mare amestecam bine faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea

4. Adaugam zaharul, ouale, smantana, untul si apa fierbinte. Amestecam ingredientele incet si uniform pana se omogenizeaza bine si se formeaza o crema ciocolatoasa de-ti vine sa o mananci inainte de coacere.

5. Impartim compozitia in 3 parti si coacem fiecare blat 22-27 minute.

6. Lasam fiecare blat sa se raceasca 10 minute pana sa il scoatem din tava. Apoi, scoase din tava, le lasam sa se raceasca complet.

7. Ne abtinem sa mancam din crema, daca putem 🙂

8. Amestecam ciresele cu zaharul si amaretto si le punem 15 minute la foc mic intr-o craticioara. Le separam apoi de sirop, pe care il pastram pentru a insiropa blaturile.

9. Rupem ciocolata in bucati, o amestecam cu smantana lichida si untul, apoi le punem la foc mic si amestecam usor pana se formeaza o glazura cremoasa (Aveti rabdare sa se raceasca la temperatura camerei inainte de a orna tortul. Eu n-am avut de atata entuziasm, iar asta poate fi usor observabil in fotografii)

10. Amestecam cu mixerul crema de mascarpone, cu smantana lichida si zaharul pana se formeaza o crema oh so good.

11. Ca sa asamblam tortul, insiropam pe fiecare blat in parte (nu uitati, acestea trebuie sa fie reci), punem crema de mascarpone si jumatate din cantitatea de cirese pe fiecare blat. Pe ultimul blat nu mai punem crema de mascarpone, ci ganache de ciocolata.

12. Ornam cu fructe de padure din belsug – nciodata nu vor fi de ajuns.

13. Il lasam minim 20 de minute la frigider inainte de a-l manca.

Acum bucurati-va de minunea care se  topeste in gura pur si simplu. E amazing gateau!!! Ca doar asa am inceput povestea…

 Sa aveti pofta mare si inspiratie!

Va pupa Andreea&Praji!

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.