NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
ianuarie 27, 2016
Exotsim la tine acasa 🙂
Vi se intampla sa cumparati chestii, sa faceti o data ceva cu ele, apoi sa zaca prin dulap? Cred ca da. Asa se face ca m-am procopsit cu 3 pungi de tapioca: pudra, boabe mari si boabe mici-mici. Cu pudra am facut niste bile cu parmezan pe care le-am mancat atat de repede, incat n-am apucat sa le pozez.
Cu bilele mari am facut niste budinca, insa nu prea m-a impresionat. Mi s-a parcut ca a iesit prea, nu stiu, apoaso-diluata… Mie imi plac deserturile cu consistenta si cu gust, drept pentru care am pus pungile cu tapioca „acolo, ca poate oi face ceva cu ele… candva”. Iata ca a sosit si acel moment. Am dat peste o reteta de budinca de tapioca foarte consistenta si gustoasa, de data asta facuta din boabele cele mici-mici.
Tapioca este de fapt un fel de amidon facut din radacina unei plante numite casava sau manioc, originara din Brazilia, care s-a raspandit in toata lumea, datorita faptului ca faina obtinuta din aceasta planta este foarte hranitoare si usor de digerat. Este intr-adevar foarte usoara, insa nu are un gust definit (probabil de aceea nu mi-am placut prima data, cand am facut-o simpla.) Astazi, pe langa consistenta pe care i-am dat-o cu ajutorul smantanii si oului, gustul i l-am dat cu prea-minunatul-multumesc-cui-l-a-inventat zahar muscovado.
Cuvantul care descrie aceasta budinca este: d i v i n ! E atat de buna incat am mai facut o portie exact ziua urmatoare. Si, daca nu v-am convins inca, va zic ca i-a placut si sotului meu, care, deja stim, e un mofturos.
Si, ca sa fie tabloul complet, la aceasta budinca de tapioca cu zahar muscovado, am folosit drept toping nucile glazurate, cele care va ziceam ca ne-au dat dependenta. le rontaim mai mereu cand vizionam un film.
Intr-un litru de apa punem la fiert perlele de tapioca
Le lasam la fiert la foc mic, amestecand continuu pentru 5-6 minute (vom observa ca vor deveni translucide si lichidul se va transforma intr-un fel de piftie:))
Turnam perlele intr-o sita si le clatim cu apa rece pana scapam de tot amidonul format (ne dormi sa ramana doar perlele)
Intr-un bol batem usor oul cu praful de sare si cu zaharul, apoi adaugam laptele si smantana
Intr-o cratita punem perlele si combinatia cu lapte si dam totul la foc mic pentru 15 minute, amestecand continuu
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin
Transferam in pahare/borcane/boluri si lasam la rece pentru minim o ora sau, chiar mai bine, peste noapte
Nu va speriati de continutul inca foarte lichid, perlele vor absorbi lichidul si totul se va transforma intr-o budinca consistenta
Decorati cu nuci glazurate.
Incercati lucruri noi si bucurati-va de gusturi.
Cu drag, Praji.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.