NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 26, 2019
Sunt atat de incantata de aluatul cu vin pe care l-am tot facut in ultimul timp, incat acum am ajuns nu doar sa il fac des, ci sa il incerc cu diferite soiuri de vin si in diferite preparate.
Astazi va propun cateva aperitive in care vedetele sunt biscutii cu Riesling de Rhin de la Beciul Domnesc cu rosii uscate deshidratate.
Si pentru ca va prezint aceasta reteta chiar inainte de Paste, ca topinguri am mers pe combinatii care sa se apropie de mesele pascale traditionale: pate de ficat de pui, oua de prepelita; crema cu ton, porumb si morcov, crema de branza cu leura si ridichi.
Biscuitele foarte fraged cu topingurile cremoase si legumele proaspete, alaturi de un pahar de vin sunt combinatia perfecta pentru a da startul unei mese alaturi de familie.
Si pentru ca v-am vorbit despre asocierile culinare cu vinuri, va invit sa vizitati site-ul Un caracter aparte, unde veti gasi recomandari de preparate care se potrivesc cu diferite vinuri Beciul Domnesc. Pe langa povestea vinului, modul interactiv in care sunt prezentate vinurile si preparatele care pot fi imperecheate, va vor face sa intrati cu adevarat in povestea vinului din beciul domnesc, o poveste cu un caracter aparte.
Biscutii
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele pentru aluat, apoi framantam cat sa formam o bila de aluat – invelim intr-o folie si dam deoparte (nu la rece) pentru 10 minute
Dupa cele 10 minute, cu ajutorul unui sucitor, intindem o foaie cu o grosime de ~1/2 cm
Decupam cercuri din dupa marimea dorita – eu am decupat cu ajutorul unui pahar de tuica
Punem biscuitii astfel formati intr-o tava si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Punem intr-o tigaie uleiul, apioi adaugam ceapa tocata si o calim pentru 3-4 minute
Adagam ficateii curatati si ii prajim usor timpe de 4-5 minute
Dupa cele 5 minute adaugam vinul si lasam la foc mic, descoperit pana acesta scade in intregime
Oprim focul si lasam la racit 5-10 minute
Transferam toata compozitia tigaii intr-un blender, adaugam untul, sare apoi mixam pana obtinem o pasta fina
Punem pateul intr-un pos si distribuim compozitie pe biscuti. Decoram cu oua de prepelita, marar si morcov si la final stoarcem zeama de lamaie pentru a evita oxidarea pateului
Tocam marunt leurda apoi o calim 2 minute intr-o tigaie in care am pus cubul de unt
Dam tigaia deoparte si lasam leurda sa se raceasca
Punem leurda si crema de branza intr-un blender apoi mixam pana obtinem o pasta
Framantam usor telemeaua si o amestecam cu crema de branza si leurda
Punem compozitia cu branza pe bisuti si decoram cu ardei – eu a mai daugat si cateva flori de leura
Amestecam tonul cu crema cu hrean si cea de branza, distribuim pasta pe biscuiti, apoi decoram cu porumb, ridiche si patrunjel
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.