Sunt atat de incantata de aluatul cu vin pe care l-am tot facut in ultimul timp, incat acum am ajuns nu doar sa il fac des, ci sa il incerc cu diferite soiuri de vin si in diferite preparate.
Astazi va propun cateva aperitive in care vedetele sunt biscutii cu Riesling de Rhin de la Beciul Domnesc cu rosii uscate deshidratate. Si pentru ca va prezint aceasta reteta chiar inainte de Paste, ca topinguri am mers pe combinatii care sa se apropie de mesele pascale traditionale: pate de ficat de pui, oua de prepelita; crema cu ton, porumb si morcov, crema de branza cu leura si ridichi.
Biscuitele foarte fraged cu topingurile cremoase si legumele proaspete, alaturi de un pahar de vin sunt combinatia perfecta pentru a da startul unei mese alaturi de familie.
Si pentru ca v-am vorbit despre asocierile culinare cu vinuri, va invit sa vizitati site-ul Un caracter aparte, unde veti gasi recomandari de preparate care se potrivesc cu diferite vinuri Beciul Domnesc. Pe langa povestea vinului, modul interactiv in care sunt prezentate vinurile si preparatele care pot fi imperecheate, va vor face sa intrati cu adevarat in povestea vinului din beciul domnesc, o poveste cu un caracter aparte.
- 300 g faina alba de grau
- 100 ml Riesling de Rihn Rhin
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingura de rosii deshidratate uscate (se gasesc la raionul de condimente)
- ½ lingurita de sare
- 200 g ficat de pui
- 2 cepe verzi
- 50 ml Riesling de Rihn Rhin
- 2 linguri ulei
- 20 g unt la temperatura camerei
- Oua de prepelita
- ½ morcov
- ½ lamaie
- Cateva frunze de marar
- 1 conserva de ton
- 1 lingura de pasta de hrean
- 2 linguri crema de branza
- Sare
- Cateva boabe de porumb din conserva
- Cateva frunze de patrunjel
- 1 ridiche
- 2 linguri crema de branza
- 100 g telemea
- 1 legatura de leurda
- 1 cub mic de unt
- Cateva felii de ardei capia si ardei verde
- Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele pentru aluat, apoi framantam cat sa formam o bila de aluat – invelim intr-o folie si dam deoparte (nu la rece) pentru 10 minute
- Dupa cele 10 minute, cu ajutorul unui sucitor, intindem o foaie cu o grosime de ~1/2 cm
- Decupam cercuri din dupa marimea dorita – eu am decupat cu ajutorul unui pahar de tuica
- Punem biscuitii astfel formati intr-o tava si ii coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.
- Punem intr-o tigaie uleiul, apioi adaugam ceapa tocata si o calim pentru 3-4 minute
- Adagam ficateii curatati si ii prajim usor timpe de 4-5 minute
- Dupa cele 5 minute adaugam vinul si lasam la foc mic, descoperit pana acesta scade in intregime
- Oprim focul si lasam la racit 5-10 minute
- Transferam toata compozitia tigaii intr-un blender, adaugam untul, sare apoi mixam pana obtinem o pasta fina
- Punem pateul intr-un pos si distribuim compozitie pe biscuti. Decoram cu oua de prepelita, marar si morcov si la final stoarcem zeama de lamaie pentru a evita oxidarea pateului
- Tocam marunt leurda apoi o calim 2 minute intr-o tigaie in care am pus cubul de unt
- Dam tigaia deoparte si lasam leurda sa se raceasca
- Punem leurda si crema de branza intr-un blender apoi mixam pana obtinem o pasta
- Framantam usor telemeaua si o amestecam cu crema de branza si leurda
- Punem compozitia cu branza pe bisuti si decoram cu ardei – eu a mai daugat si cateva flori de leura
- Amestecam tonul cu crema cu hrean si cea de branza, distribuim pasta pe biscuiti, apoi decoram cu porumb, ridiche si patrunjel
Cu drag, Praji!
(Articol sponsorizat)