NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
iulie 30, 2019
Ciorba de fasole pastai preparata la , cu alte cuvinte, o ciorba usoara, clara, cu legume si gust de vara.
Cred ca anul acesta am pregatit cele mai multe supe si ciorbe de pana acum. Suntem consumatori de supe si ciorbe, insa de cele mai multe ori le mancam la cantina de la munca, in oras, cand veneau mamele in vizita sau cand mai faceam eu, din cand in cand. De anul acesta situatia s-a schimbat si am devenit dedicata pregatirii acestui fel de mancare. Fie ca e supa crema, ciorba acrita cu bors, otet sau lamiae, ciorba cu lapte sau zer, vegana sau cu carne, ea este recomandata atat pentru hidratare, cat si pentru nutrientii pe care ii are in compozitie.
Imi place ca atunci cand vin de la birou infometata si obosita, sa imi pun un bol de ciorba, rece vara si fierbinte iarna, sa il mananc, de abia apoi sa mi continui activitatea. Simt ca o ciorba/ supa imi revigoreaza cu totul organismul.
Astazi va propun o ciroba de fasole pastai, fasole verde cum ii spunem noi (desi, dupa cum observam in poza, ea poate fi si galbena:)). Este o ciorba foarte usoara, atat pentru digestie cat si ca mod de preparare. Eu ori pun de cu seara in si dimineata e gata, ori de dimineata iniainte sa plec la birou si e gata cand ajung dupa-amiaza acasa.
Cunoasteti deja beneficiile tehnologiei de in slow cooker, legumele isi pastreaza nutrientii, deoarece lichidul nu depaseste punctul de fierbere. Pastrandu-si nutrientii, automat isi pastreaza si textura si culoarea.
Revenind la ciorba de fasole, pe aceasta ne place sa o acrim cu zeama de lamaie adaugata la servire. Mi se pare ca zeama de lamaie adaugata la final, ii da un gust fresh, de vara.
Taiem ceapa, ardeii si morcovul marunt si le adagam in vasul slow cookerului
Intepam cu cutitul rosiile, apoi le punem intr-un vas cu apa foarte fierbinte pentru 2 minute
Dupa cele 2 minute scoatem rosiile, le lasam putin sa se raceasca, apoi le decojim (le-am tinut in apa fierbinte pentru ca astfel pielita se desprinde foarte usor de pe pulpa)
Taiem rosiile cubulete si le adaugam peste celelate legume
Taiem fasolea in bastonase de 2 cm si o adaugam in slow cookerul Crock Pot
Daca avem supa punem 2 lutri de supa si 2,5 de apa, daca nu, 4 cuburi de supa si 4,5 l apa
Adaugam 1-2 lingurite de sare (dupa gust)
Punem capacul, setam treapta 1 (low) de intensitate si 7ore 30 de minute ca timp
In tot timpul acesta nu este nevoie sa amestecam, sa verificam, nimic –ciorba se va preagti singura
Dupa cele 7 ore jumatate adaugam legatura de leustean, punem capacul si mai asteptam cateva minute
La servire stoarcem ¼ lamaie/ portie.
Mancati toate legumele pe care vi le ofera vara!
Cu drag, Praji.
(Articol sponsorizat)
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.