Ciorba de fasole pastai prin gatire lenta la Slow Cooker Crock Pot 6.0L DuraCeramic

Ciorba de fasole pastai preparata la Crock Pot , cu alte cuvinte, o ciorba usoara, clara, cu legume si gust de vara.

Cred ca anul acesta am pregatit cele mai multe supe si ciorbe de pana acum. Suntem consumatori de supe si ciorbe, insa de cele mai multe ori le mancam la cantina de la munca, in oras, cand veneau mamele in vizita sau cand mai faceam eu, din cand in cand. De anul acesta situatia s-a schimbat si am devenit dedicata pregatirii acestui fel de mancare. Fie ca e supa crema, ciorba acrita cu bors, otet sau lamiae, ciorba cu lapte sau zer, vegana sau cu carne, ea este recomandata atat pentru hidratare, cat si pentru nutrientii pe care ii are in compozitie.

Imi place ca atunci cand vin de la birou infometata si obosita, sa imi pun un bol de ciorba, rece vara si fierbinte iarna, sa il mananc, de abia apoi sa mi continui activitatea. Simt ca o ciorba/ supa imi revigoreaza cu totul organismul.

Astazi va propun o ciroba de fasole pastai, fasole verde cum ii spunem noi (desi, dupa cum observam in poza, ea poate fi si galbena:)). Este o ciorba foarte usoara, atat pentru digestie cat si ca mod de preparare. Eu ori pun de cu seara in slow cooker si dimineata e gata, ori de dimineata iniainte sa plec la birou si e gata cand ajung dupa-amiaza acasa.

Cunoasteti deja beneficiile tehnologiei de gatire lentain slow cooker, legumele isi pastreaza nutrientii, deoarece lichidul nu depaseste punctul de fierbere. Pastrandu-si nutrientii, automat isi pastreaza si textura si culoarea.

Revenind la ciorba de fasole, pe aceasta ne place sa o acrim cu zeama de lamaie adaugata la servire. Mi se pare ca zeama de lamaie adaugata la final, ii da un gust fresh, de vara.

Ciorba de fasole pastai prin gatire lenta la Slow Cooker Crock Pot 6.0L DuraCeramic
Print
Ingrediente (pentru 4,5 litri de ciorba)
  1. 600 g fasole pastai (de oricare, tanara si frageda sa fie)
  2. 1 morcov mediu
  3. 1 ceapa alba medie (eu am pus 1 ceapa si cateva frunze de ceapa verde pe care le pastrasem in frogider)
  4. ½ ardei gras alb
  5. ½ ardei gras rosu sau capia
  6. 2 rosii
  7. 1 legatura leustean
  8. Supa de legume/de pui/de oase (eu nu am avut asa am adaugat 4 cuburi de supa organica – de vita, de radacinoase si de verdeturi, apoi apa)
  9. sare
Cum procedam
  1. Taiem ceapa, ardeii si morcovul marunt si le adagam in vasul slow cookerului
  2. Intepam cu cutitul rosiile, apoi le punem intr-un vas cu apa foarte fierbinte pentru 2 minute
  3. Dupa cele 2 minute scoatem rosiile, le lasam putin sa se raceasca, apoi le decojim (le-am tinut in apa fierbinte pentru ca astfel pielita se desprinde foarte usor de pe pulpa)
  4. Taiem rosiile cubulete si le adaugam peste celelate legume
  5. Taiem fasolea in bastonase de 2 cm si o adaugam in slow cookerul Crock Pot
  6. Daca avem supa punem 2 lutri de supa si 2,5 de apa, daca nu, 4 cuburi de supa si 4,5 l apa
  7. Adaugam 1-2 lingurite de sare (dupa gust)
  8. Punem capacul, setam treapta 1 (low) de intensitate si 7ore 30 de minute ca timp
  9. In tot timpul acesta nu este nevoie sa amestecam, sa verificam, nimic –ciorba se va preagti singura
  10. Dupa cele 7 ore jumatate adaugam legatura de leustean, punem capacul si mai asteptam cateva minute
  11. La servire stoarcem ¼ lamaie/ portie.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Mancati toate legumele pe care vi le ofera vara! 

Cu drag, Praji. 

(Articol sponsorizat)

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *