NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
aprilie 7, 2020
Am o istorie frumoasa cu clafoutis. A doua reteta de pe blog este un clafoutis cu afine. Era desertul pe care il faceam cel mai des si care ne placea la nebunie. Inca ne mai place.
Cat despre felul in care este scrisa reteta, am citit acum si am vazut indicatiile sunt date la doua persoane diferite. 🙂 Este o greseala pe care o observ la multi bloggeri culinari incepatori. De exemplu: mai intai spunem „adaugam” si in a doua-trei fraza schimbam persoana si spunem „adaugati/turnati”. :)) Ideal este sa ne gasim un stil de exprimare si de a scrie reteta pe care sa il pastram. Fie ca ne adresam la persoana a II-a singular sau plural, fie ca folosim persoana I singular sau plural, important este sa o pastram daca nu in toate retetele, macar in cea din interiorul unui articol.
Revenind la clafoutis. Am facut dupa mult timp acest desert, uitasem cat de mult ne place. Mircea a mancat doar portie dubla. 🙂 S-a terminat imediat cea cu portocale. Tocmai ma pregatesc sa bag la cuptor una cu visine. Ce vreau sa va spun ca e ca este un preparat foarte versatil.
De data asta nu am facut reteta pe care o stiam, cu lapte, ci m-am inspirat din cartea lui Lorraine Pascal „Baking Made Easy” si am facut o varianta mult mai fina, cu smantana fermentata (cea clasica, acra), smantana dulce (cea pentru frisca) si un pic de alcool (care se va evapora prin preparare termica, dar a carui aroma va innobila desertul).
Mai jos va las reteta scrisa, un video cu modul de preparare si cateva poze.
Mixam ouale intregi si galbenusurile pana se omogenizeaza
Portocalele:
Pentru ca am vrut sa am un desert foarte fin am curatat portocalele de coaja, cu tot cu membrana alba, apoi am taiat cu un cutit miezul fiecarei felii de portocala, la fel, pentru a nu a aveam membrana.
*Daca pe voi nu va intereseaza acest aspect, puteti taia portocala direct felii (verticale/orizontale) sau cubulete.
Distribuim fructele in vas, apoi turnam compozitia peste fructe
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade (functia ventilatie) pentru 30 de minute daca folosim fructe proaspete sau din compot si pentru 35 de minte daca folosim fructe congelate.
Servim dupa ce se raceste
*Optional putem pudra cu zahar pudra si adauga o cupa de inghetata de vanilie langa.
Noua ne place simpla pentru ca este foarte racoritoare si umeda.
Cu drag, Praji
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.