NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
mai 21, 2020
Cred ca nu mai are rost sa va spun ca mie imi plac prajiturile umede, nu? :))
Am tinut deja discursul asta cand am postat aceasta negresa umeda (brownie cu piersici, asa i-am dat titlul). Astazi nu o sa va mai insir motivele pentru care prefer prajiturile umede, va spun doar ca, pornind de la reteta altei prajiturii umede, cea cu mere, m-am gandit sa extind „arealul”, sa o adaptez si sa o fac cu alte fructe.
Asadar, aceasta prajitura poate fi facuta cu orice fructe doriti: zmeura, fructe de padure, caise, cirese, visine, piersici etc.
Dupa cum observati, se face foarte simplu. Daca aveti un tel sau un mixer, un bol si o tava de copt, reteta e ca si facuta.
Mai jos va las un video cu procedeul, reteta scrisa detaliata si cateva poze cu rezultatul final.
Pentru o tava de 30/20 cm sau una rotunda cu diametrul de 26 cm). Ideal e ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei
Punem intr-un bol incapator ouale si le mixam cateva secunde
Adaugam zaharul si mixam pana cand compozitia isi dubleaza volumul
Adaugam iaurtul si mixam pana se incorporeaza
Amestecam faina cu praful de copt si sarea, apoi le adaugam in compozitoa cu ou si iaurt (de preferat este sa le cernem pentru a avea un aluat mai fin si aerat)
Mixam doar cat sa omogenizam compozitia (nu mai mult, deoarece daca mixam mai mult activam glutenul din faina si, dupa coacere, prajitura va deveni mai densa/tare decat ne dorim).
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, apoi adaugam fructele
Pentru ca fructele sa nu se scufunde in compozitie, le pudram sau le tavalim prin faina
Coacem la cuptorul preincalzit la 180° de grade pentru 30 de minute
Dupa coacere o lasam 5 minute in tava, apoi o scoatem pe un gratar pentru a se raci.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.