NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Placina cu carne de curcan

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 2, 2021

Poate ca anul acesta ati dori ca pe masa de sarbatori sa aveti si altfel preparate in afara de cele traditionale. Stiu multa lume care nu consuma sau nu mai consuma carne de porc, asa ca aceasta placinta cu carne de curcan este ideala pentru masa de sarbatori.

Ca sa pregatesc aceasta tarta am folosit mixerul Kitchen Aid. Pentru aluat am folosit bolul si paleta de amestecare, iar pentru carne si legume am pus la treaba accesoriul de tocat.

 

Bineinteles, aceasta tarta poate fi pregatita pe tot parcursul anului, nu doar de sarbatori. Se face relativ simplu, blatul nu trebuie copt separat. O felie de placinta reprezinta o masa intreaga.

In luna decembrie, la achizitionarea oricarui stand in mixer Kitchen Aid Artisan (model 125, 175, 185 sau 7580) de pe KitchenShop, primiti cadou cartea de retete Kitchen Aid, care are peste 300 de pagini cu retete delicioase.

Mai jos va las un clip cu prepararea, dar si reteta scrisa.

Lista de ingrediente (pentru blat - tava 24cm)

Lista de ingrediente (pentru umplutura)

Cum procedăm?

Blatul:

Mixam faina cu sarea, oregano si untul pana obtinem consistenta unui pesmet

Continuam mixarea si adaugam galbenusul si iaurtul si mai mixam pana se leaga aluatul bucati

Il rasturanam pe blat, il mai framantam 1-2 minute, apoi il punem intr-o folie si il dam la rece cat timp ne ocupam de umplutura

Umplutura:

Tocam ceapa, morcovul si carnea cu ajutorul accesoriului de ticat carne

Punem intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline si cubul de unt si cand e untul topit adaugam faina si facem un roux, cum spun francezii sau rantaj cum spunem noi :))

Adaugam ceapa si morcovul, apoi turnam supa si lasam la foc mic pana cand supa scadem si obtinem o crema

In alta tigaie punem restul de 3 linguri de ulei de masline, adaugam carnea, condimentam cu sare si piper, adaugam coaja de lamaie si lasam la foc mediu pana cand carnea este gatita – 5-7 minute

Turnam carnea peste crema cu ceapa si morcov, amestecam, adaugam patrunjelul tocat marunt, frunzele de cimbrisor si mai lasam la foc 2 minute

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca pana cand pregatim aluatul

Taiem aluatul in 2, dar nu in jumatate ci 3 patrimi si o patrime (adica o bucata mare – trei sferturi si una mica – un sfert)
Pudram suprafata cu faina si intindem un aluat mai mare decat diametrul tavii de tarta – vrem sa se rasfranga si pe margini

Poate aluatul se va rupe, daca vi se pare prea fragil puteti sa il mai framantati, insa cu cat il framantati mai mult, cu atat el se va intari la coacere. Eu prefer sa il lasa asa si daca se rupe, ca sa fie baza frageda si doar partea care vine pe deasupra o framant mai mult

Asadar am facut o foaie pe care o punem in tava, adaugam umplutura, si pregatim si foaia 2
Ungem marginile tartei cu oul batut, adaugam „capacul”, le lipim bine – oul are rol de lipici

Taiem excesul si cu ajutorul degetelor, ca in clip, facem un model pe margine.
Ungem cu ou si facen cateva orificii pentru a avea unde sa se evacueze aburul format la coacere

Coacem tarta la 200 de grade, functia ventilatie, pentru 45 de minute

O lasam sa se racoreasca si o mancam calduta

Noi am mancat prima tura cu muraturi si a doua alaturi de salata. Delicioase ambele combinatii.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.