NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Mini cozonaci cu nuca si dulceata

Picture of Prăji

Prăji

ianuarie 9, 2022

Mini cozonaci cu nuca si dulceata. O reteta noua pentru Paste, facuta ca pairing pentru Roze Rara Neagra de la Domeniile Davidescu.

M-am gandit sa fac niste cozonaci rotunzi, mici, plini de umplutura care se pastreaza foarte bine mai multe zile.

Lista de ingrediente (pentru 4 cozonacei)

Cum procedăm?

• Intr-un bol punem drojdia, apoi adaugam 1 lingura de zahar. Amestecam bine cu o furculita, adaugam 2 linguri de faina si 100 de ml de lapte la temperatura camerei (nu rece, nu cald). Lasam deoparte pana se activeaza drojdia si isi dubleaza volumul.⁣


• Intr-o cratita topim untul, apoi adaugam restul de lapte.


• Cernem faina intr-un bol, apoi adaugam sarea si zaharul si amestecam.


• Batem usor ouale separat (ca pentru omleta), le amestecam cu compozitia cu lapte si unt, apoi adaugam coaja de citrice si vanilia.


• Turnam peste faina drojdia activata, apoi amestecul cu oua, unt si lapte si framantam un aluat (20 min cu mana – 10 min cu mixerul) ⁣- la finalul framantarii, daca este lipicios, adaugam ulei si mai framantam.⁣
⁣⁣
• Lasam aluatul la dospit 1h sau pana isi dubleaza volumul.⁣


• Ungem cu unt si tapetam cu faina 4 cani de email sau inox (de 250 g)⁣

 
Cum formam cozonacii:

Intindem o foaie subtire de 1/2 cm si decupam cercuri cu ajutorul unui pahar (diametrul trebuie sa fie mai mic decat al canii) ⁣


• 2 cozonacei: intindem cate o lingurita de umplutura pe fiecare disc de aluat si punem unul peste altul in cana pana acoperim 3/4 din cana⁣
Ultimul disc il punem fara umplutura, ptr a forma un capac⁣.


•2 cozonacei: punem o lingurita de umplutura in discul de aluat, apoi facem lipim marginile, obtinem un semicerc. Punem 3 pe fundul canii, apoi inca 2 cu partile lipite spre peretii canii⁣.


• Cu aluatul ramas facem decoruri: eu am facut impletituri in doua.

• Acoperim cu un servet umed si lasam la dospit inca 30 de minute.


• Coacem la 180 de grade (cu ventilatie) pentru 20 de minute.

II savuram alaturi de un pahar de roze rece! Reteta o puteti salva si pe Instagram.

Cu drag, Praji

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.