NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
ianuarie 19, 2022
Stiu, titlul suna ca un clickbait obisnuit de pe site-urile dedicate publicului feminin, insa va promit ca va veti indragosti de aceste trei salate de iarna: quinoa cu somon si ardei gras; fasole mung, varza kale si tofu; orez rosu, portocale si microplante.
In Romania, in continuare, teremenul de salata este, in mare parte, asociat cu rosii, castraveti si ceapa, salata de varza sau salata verde cu alte diferite verdeturi. Salatele insa sunt mult mai mult de atat. Fie ca sunt de vara, racoritoare, cu verdeturi si legume, langa un preparat sau de sine statatoare; fie cu verdeturi, branzeturi si vinegrete diferite fie, cum sunt cele de azi, salate calde, cu boabe, cu legume, cu dressinguri, care fac din ele feluri de sine statatoare ideale pentru zilele friguroase din anotimpul rece.
Toate cele trei salate au fost gatite in maxim o ora – asta tinand cont de faptul ca toate cele trei ingrediente principale au avut nevoie de fierbere.
Dupa cum bine stiti, din luna decembrie am in teste noul vas si sunt absolut incantata de el. Spre deosebire de fratele lui, acesta gateste sub presiune cu 40% mai repede si, in plus, are si functie de sous vide. Aruncati un ochi pe reteta de Ribeye cu vita pe care am facut-o la el.
Mai jos va las retetele complete ale acestor salate, cateva poze si clipurile pentru fiecare salata in parte, care sa va inspire.
Pe Instagram va astept si cu un cod de reducere, atat pentru
Spalam bine quinoa, apoi o punem in vasul Crockpototului, adaugam lingura de vegeta, turnam apa care sa depaseasca cu 1/2 cm boabele.
Adaugam gratarul de gatire la aburi, apoi punem pe el fileurile de somon.
Punem capacul, blocam, sigilam valva de presiune pe inchis, apoi setam la functia de orez, treapta high, 7 minute.
Dupa cele 7 minute eliberam presiunea – atentie, prin valva de eliberare a aburului va iesi abur foarte fierbinte!
Scoatem somonul pe o farfurie si, cu ajutorul a doua furculite, il maruntim si ii indepartam pielea.
Intr-un bol incapator, punem quinoa, somonul maruntit, ardeiul gras taiat cuburi mici si ceapa tocata.
Intr-un borcan, punem toate ingredientele pentru dressing, punem capacul si agitam bine.
Turnam dressingul peste salata, apoi amestecam bine.
Servim salata calda.
Spalam bine fasolea, apoi o punem in vasul Crockpotului.
Adaugam un praf de sare apoi turnam apa cat sa acopere cu 1 cm fasolea.
Punem gratarul de gatire la aburi, apoi adaugam frunzele de varza kale rupte de pe cotor.
Blocam capacul, sigilam valva de aburi pe inchis, apoi setam la functia steam pentru 3 minute.
Dupa cele 3 minute eliberam presiunea – atentie, va iesi abur fierbinte prin valva de eliberare a aburului!
Scoatem varza kale pe o farfurie, sigilam din nou si de data aceasta setam la functia beans, treapa high inca 13 minute.
Dupa cele 13 minute, procedam la fel cu eliberarea presunii si scoatem fasolea fiarta intr-un bol incapator.
Adaugam peste fasole varza kale, tofu taiata cuburi, salota taiata pestisori si ardeiul copt feliat.
Intr-un borcan punem toate ingredientele pentru dressing, punem capacul si agitam bine.
Turnam dressingul peste salata, apoi amestecam bine.
Servim salata calda.
Spalam bine orezul, apoi il punem in vasul Crockpotului.
Adaugam un praf de sare si turnam apa cat sa acopere cu 1/2 cm orezul.
Blocam capacul, sigilam valva de aburi pe inchis, apoi setam la functia rice pentru 12 minute.
Dupa cele 12 minute, eliberam presiunea – atentie, va iesi abur fierbinte prin valva de eliberare a aburului!
Scoatem orezul intr-un bol incapator si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, punem peste el salota tocata marunt, miezul portocalei taiat bucati, verdeturile si parmezanul feliat.
Intr-un borcan punem toate ingredientele pentru dressing, punem capacul si agitam bine.
Turnam dressingul peste salata, apoi amestecam bine.
Servim salata ca atare sau ca garnitura
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.