NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
februarie 5, 2022
Prajitura cu ganache de ciocolata si @baileysromania! Finete, delicatete si decadenta cu cicolata si irish cream. Si cu asta cred ca am definit minunatia pe care o vedeti in aceste cadre.
Mai jos va las reteta si va indemn cu ardoare sa o incercati.
Blatul:
Intr-un bol, amestecam ingredientele umede: ouale, untul topit, Baileys si smantana cu zaharul.
In alt bol cernem impreuna cacao, faina si sarea si le turnam peste compozitia umeda.
Amestecam doar pana la incorporare – nu mai mult.
Punem intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm si coacem la 170 grade (ventilatie) pentru 50 de minute.
Crema:
Infierbantam (nu fierbem) frisca si o turnam peste ciocolata impreuna cu Bailey’s.
Lasam 2 minte deoparte, apoi adaugam cubul de unt si sarea si amestecam pana obtinem o crema lucioasa.
Dam la rece pana se coace blatul. Dupa ce blatul e copt, il lasam 5 minute in tava, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.
La final, cand crema de ciocolata si blatul s-au racit, mixam crema pana isi dubleaza volumul si o distribuim pe prajitura.
Alcoolul din acest desert cu crema Bailey’s nu este evaporat complet. Recomandat doar celor 18+. Reteta video o gasiti si pe Instagram.
Cu drag, Praji
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.