NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Cheesecake cu afine, fara coacere si fara gelatina (VIDEO)

Picture of Prăji

Prăji

iulie 8, 2022

Daca vreti sa savurati un desert racoritor de vara, dulce, dar si aromat – acest cheesecake cu afine, pregatit la rece, este exact ce aveti nevoie. 

Afinele pe care le-am folosit sunt afinele Merry Berry ecologice – BIO. Sunt afine provenite din cea mai mare ferma de afine BIO din Romania – 115 hectare.

Mai jos va las ingredientele si metoda de preparare si un clip cu reteta.

Lista de ingrediente (Blat - tava cu diametrul de 24 cm)

Lista de ingrediente (Pentru cremă)

Lista de ingrediente (Pentru topping)

Cum procedăm?

Topingul: Punem afinele pentru toping intr-un vas alaturi de zahar si coaja de lamaie si fierbem 4-5 minute pana obtinem o textura cremoasa, dar avem grija ca majoritatea afinelor sa ramana intregi.

Transferam intr-un bol si dam la rece.

Blatul: Amestecam biscutii maruntiti cu untul.

Tapetam peretii unei tavi cu inel cu folie de acetat sau hartie de copt, apoi ii presam intr-o tava cu inel.

Punem compozitia cu unt si biscuiti in tava si o presam atat pe fundul tavii, cat si pe pereti.

Dam tava la rece – ideal la congelator – cat pregatim crema.

Crema: Mixam 30 de secunde crema de branza cu smantana, apoi adaugam laptele condensat si zeama de lamaie si mixam pana obtinem o crema fina, fara cocolase.

Cu o spatula, incorporam o mana de afine crude. Montaj: Scoatem blatul de la rece, turnam crema si o nivelam, apoi dam din nou la rece (la frigider de aceasta data, pentru minim 2 h)

Adaugam topingul fie pe cheesecake inainte de servire, fie pe fiecare felie in parte, in farfurie.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.