NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
martie 14, 2017
Stiu ca va sunt datoare cu aceste retete de aproape o saptamana, dar sanatatea mi-a jucat feste si nu prea am fost in stare de nimic. Acum insa m-am intors in forta si cu chef de munca. Retetele sunt cele pe care le-am facut “impreuna” cu voi, live pe Fcebook, adica trei deserturi la pahar, fara coacere. Intrand in direct cu voi pe 7 martie, chiar inainte de Ziua Fememii, m-am gandit sa ca porpun retete care necesita minim de efort si timp.
Va spuneam acolo ca sunt retete care se preteaza foarte bine atunci cand ai musafiri inopinati sau cand nu ai chef de pregatiti ceva complicat, dar ai chef de ceva dulce.
Cele mai simple preparate dulci mi se par cele la pahar, deoarece nu trebuie sa depui foarte mult efort pentru ca ale sa arate spectaculos.
Cheesecakes cu piersici din compot
Amestecam biscutii facuti pesmet cu untul topit si racit
Dam prin blender piersicile
Amestecam branza mascarpone cu smantana, zaharul si praful de sare
Apoi punem in pahar, in straturi, compozitiile: biscuiti – branza – piersici pasate – biscuiti – branza – piersici pasate.
Batem frisca pana devine pufoasa, dar nu foarte teapana
Ruptem in bucati bezelele si le amestecam usor cu frisca batuta
Punem 2-3 linguri din compozitie in pahar, adaugam fructe, apoi mai punem 2-3 linguri de compozitie
Decoram cu fructe si o bezea
Topim ciocolata pe baie de aburi
Intr-un chopper/tocator (sau blender) punem toate ingredientele (mai putin cele pentru decor) si le mixam pana obtinem o crema pufoasa
Punem compozitia in pahare si decoram cu ½ capsuna/pahar si cateva seminte.
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.