NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tort festiv cu fructe confiate și crema mousseline cu cafea

Picture of Prăji

Prăji

decembrie 28, 2022

Astăzi vă prezint un tort festiv cu cafea.

Mai jos va las ingredientele, modul de preparate și un clip să vedeți cum l-am făcut

Lista de ingrediente (Pentru blat)

Lista de ingrediente (Pentru sirop)

Lista de ingrediente (Pentru crema)

Cum procedăm?

Punem sucul de portocale peste fructele confiate, apoi pe dam la foc mic până când sucul începe sa fiarbă. Luam de pe foc și lăsăm fructele sa se hidrateze si sa se raceasca complet


Batem spuma untul cu zaharul, apoi turnam, pe rand, ouăle mixand după fiecare
Amestecam mirodeniile și vanilia cu praful de copt și faina, apoi o mixam cu untul și ouăle
Amestecam ciresele confiate cu fructele rehidratate și le adăugăm peste amestecul cu faina.

Punem într-o formă de 20 cm și coacem pentru 2 h la 145 de grade la funcția CircoTherm (ventilație)
Scoatem blatul și îl lăsăm să se răcească complet

Crema:

Intr-o oala cu fundul gros punem laptele si praful de sare, apoi punem la foc mediuIntr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul, cafea si amidonul.


*Ideal este sa amestecam cu un tel sau lingura de lemn doar cat sa se omogenizeze.


Daca amestecam cu mixerul, galbenusurile se vor deschide la culoare si nu vom avea crema galbena, frumoasa.


Cand laptele scoate aburi si este infierbantat bine, il luam de pe foc si, in fir subtire turnam ¼ din cantitate peste galbenusuri, amestecand continuu


Adăugăm și cafeaua și amestecăm in continuare
Facem acest lucru pentru a tempera compozitia si a evita coacerea galbenusurilor


Dupa ce am amestecat bine, adaugam compozitia cu oua peste lapte si punem totul la foc mediu spre mic.


Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa si, daca gustam nu mai simtim gustul de amidon, aproximativ 2-3 minute


Dupa ce crema s-a racorit putin, incorporam usor untul taiat cubulete


Cand crema este gata, o acoperim obligatoriu cu folie de plastic, dar atentie! punem folia direct pe suprafata cremei, nu pe vas, astfel evitam formarea crustei

După ce crema s-a răcit
Punem crema intr-un bol si o mixam asa, simpla, pentru maxim un minut
Apoi, mixand continuu adaugam treptat cate o bucatica de unt care si el trebuie sa fie la temperatura camerei
Vom obtine o crema aerata, foarte fina.

Montaj:
Taiem tortul in doua si insiropam ambele blaturi
Cu ajutorul unui pos cu dui, punem aveline între cele doi blaturi, apoi și pe blatul de sus.

Lăsăm la rece ideal peste noapte.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.