NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Tort cu nuci si migdale si crema cu gutui caramelizate

Picture of Prăji

Prăji

octombrie 19, 2020

Cand Dr. Oetker mi-a propus sa fac o prajitura cu fructe, de adus familia impreuna, gutuile au fost primele pe lista mea. In mica noastra livada tanara, cei doi gutui sunt roditori din al doilea an de viata. Anul acesta fiecare a facut cate 11 gutui, iar noi suntem in culmea fericirii.

Asadar, dulcele pe care vi-l propun astazi este un mic tort cu nuci si migdale in blat, insiropat cu un sirop cu melasa de zahar si esenta de migdale, completat cu o crema cu branza, frisca si gutui caramelizate si decorat cu felii de gutui coapte. Nu va speriati, se face mai usor decat pare.

Mai jos va las reteta si un video pe care l-am facut cu drag in timp ce am pregătit tortul.

Inainte de asta insa, as vrea sa va dau un #bakingchallange. Faceti si voi un desert cu fructe, caci aceasta este tema lunii octombrie, intrati pe site-ul Dr. Oetker inscrieti cu o poza cu prajitura voastra si puteti castiga unul dintre cele 5 premii de 1000 € oferite lunar.

In plus, pentru fiercare înscriere Dr. Oetker donează cate 1 € catre SOS Satele copiilor.

Regulamentul concursului il gasiti aici: http://bit.ly/DrOetkerRegulament

Lista de ingrediente (pentru 1 tort cu diametrul de 18 cm)

Lista de ingrediente (pentru sirop)

Lista de ingrediente (pentru crema)

Lista de ingrediente (pentru decor)

Cum procedăm?

Blatul:

Separam albușurile de galbenusuri
Mixam albușurile cu un praf de sare si cand încep sa fie ușor pufoase, adaugam zaharul, treptat, cate o lingura, pana când obtinem o spuma alba lucioasa
Mixam in continuare si adaugam apa, apoi gălbenușurile
Amestecam intr-un bol faina, praful de copt si cacaoa, apoi le cernem peste spuma de oua
Amestecam usor cu o spatula pana înglobam faina cu cacao (avem grija sa pastram compozitia cat mai aerata)
Tocam grosier migdalele si nucile si le adaugam in blat
Amestecam usor, apoi punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 16 sau 18 cm (daca folosim tava de 16, tortul va iesi mai inalt)
Coacem blatul 25 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Siropul:

Intr-o cratita mica punem apa si zaharul si lasam la foc mic pana se topește zaharul
Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam esenta de migdale si dam deoparte sa se raceasca

Crema:

Punem intr-o tigaie/cratita cu fundul gros zaharul si il lasam la foc mic pana se caramelizeaza
Cand devine aramiu, adaugam cubul de unt și il lasam sa se topeasca
Adaugam gutuile, alcoolul si/sau apa si le lasam sa fiarba la foc mic pana se înmoaie gutuile ~ 10 minute
Cand s-au înmuiat gutuile, le luam de pe foc si le lasam sa se raceasca complet

Intr-un bol amestecam crema de branza cu zaharul pudra si frisca si mixam cateva secunde (maxim 1 minut) pana obtinem o crema aerata
Adaugam gutuile caramelizate peste crema si le înglobam usor in compozitie

Decor:

Taiem 1/2 gutie in felii cat mai subțiri si le punem pe o hârtie de copt pe o tava
Le dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 10 minute
Le lasam sa se raceasca complet

Montaj:

Daca tortul s-a umflat, indepartam partea bombata (si o mancam)
Taiem blatul in doua pe orizontala
Punem partea de sus invers, in contact cu farfuria – practic il montam cu susul in jos 🙂
Adaugam pe foaie sirop cu o lingura, apoi 1/2 din crema, apoi insiropam a doua partea a blatului, o punem peste crema, o insiropam si pe partea exterioara si adaugam restul de crema
Decoram cu feliile de gutui uscate/coapte.

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.